Pirmoje susitikimo pusėje komandos žaidė taškas į tašką, todėl ilsėtis „Žalgiris“ išėjo turint minimalų pranašumą 37:36. Vis dėlto trečiajame ketvirtyje „Šiauliai“ subyrėjo. Mariaus Grigonio vedama Kauno ekipa surengė spurtą 16:3 bei atsiplėšė 63:45. Ketvirtasis kėlinys jau tebuvo formalumas, kurio metu žalgiriečiai persvarą padidino dar labiau.

„Antroje mačo pusėje kamuolys mūsų atakų metu judėjo greičiau, pataikėme metimus, pagerinome tritaškių pataikymą. Antrajame kėlinyje atakavome tik 27 proc. taiklumu, o po pertraukos pataikyti metimai atvėrė daugiau galimybių“, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ strategas M. Schilleris.

Kauno ekipa vertėsi be Joffrey Lauvergne'o, kuris Eurolygos mače su Stambulo „Anadolu Efes“ patyrė dubens traumą. Treneris tikisi, kad prancūzo trauma pernelyg rimta nėra.

„Joffrey situacija bus aiškesnė pirmadienį, atlikus išsamius tyrimus, bet man atrodo, kad viskas gerai. Tikiu, kad jis iš rikiuotės jis iškrito neilgam“, – sakė austras.

Tuo metu A. Sireika apgailestavo dėl antrosios rungtynių pusės, tačiau patikino, kad savo auklėtinius ir jų energijos bei nusiteikimo stoką supranta.

„Du kėlinius žaidėme garbingai, parodėme, kad galime žaisti. Tada pagalvojome, kad „Žalgirio“ laukia labai sunkios rungtynės, todėl išjungėme greičio pavarą ir pravaikščiojome atbuli. Dingo disciplina, ypač gynyboje. Paskui rungtynes paleidau ir aš.

Su „Žalgiriu“ žaidėme antrą kartą per savaitę. Bandome nuteikti žaidėjus, bet akumuliatoriai išsikrovę, žiūrovų nėra – niekas nepalaiko ir neužveda, kaip gali jie žaisti su ta pačia energija? Suprantu žaidėjus. Sunku susikaupti, iki galo nesikoviau ir aš“, – kalbėjo A. Sireika.

„Žalgiris“ kitą savaitę Eurolygoje svečiuose kovos su Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)