„Žalgiris“ Eurolygos 29-ojo turo rungtynes varžovams pralaimėjo 62:89 (12:26, 16:23, 20:27б 14:13) – dviženkliu skirtumu varžovus į priekį paleidę jau pirmajame kėlinyje, intrigos sugrąžinti kauniečiai taip ir nebeįstengė.

„Mes niekaip negalėjome „įsikabinti“ į žaidimą, nei gynyboje, nei puolime. Per pirmas penkias minutes puolime buvo gražių idėjų, bet nepavyko jų paversti metimais, o gynyboje taip ir nesugebėjome susiimti visas rungtynes. Galbūt po pertraukos gynėmės kiek geriau, tačiau tik tam tikrais momentais“, – konstatavo „Žalgirio“ treneris iš Austrijos.

„Anadolu Efes“ svečius tiesiog užpylė tritaškiais, kurių pataikė 15 iš 34. Savo ruožtu „Žalgiris“ realizavo 7 iš 22 metimų ir per visas 40 min. atliko vos 5 baudos metimus.

„Manau, kad „Anadolu Efes“ puolimas šiuo metu yra geriausias Eurolygoje, jie tiesiog fenomenaliai dalijasi kamuoliu, tobulai išsidėsto aikštėje.

Gindamiesi jie sėkmingai susispaudžia, priverčia varžovus sukti kamuolį aplink tritaškio liniją, bando atkirsti juos nuo krepšio. Ir jeigu tu prastai pataikai, taškus tampa rinkti labai sunku, – vardijo M. Schilleris. – Taip, kamuolys mums puolant nejudėjo gerai, bet reikia pagirti ir oponentus, kurių gynyba dabar yra penkta geriausia turnyre.“

"Anadolu Efes" prieš "Žalgirį"

„Žalgiriui“ Eurolygos reguliariajame sezone liko sužaisti penkerias rungtynes. Jei dar nori pabandyti pakovoti dėl vietos aštuntuke, klysti kauniečiai tiesiog nebegali.

„Reikia įsivertinti, ką šiose rungtynėse darėme blogai, kas buvo geriau, ir pabandyti pasidaryti išvadas. Liko dar penkerios rungtynės, ir kiekvienos iš jų yra lemiamos“, – tvirtino M. Schilleris, kuriam su komanda kitą savaitę vėl teks vykti į Stambulą ir susigrumti su kitu Turkijos grandu – Stambulo „Fenerbahče“.

Kokio rimtumo traumą patyrė antrajame kėlinyje nesėkmingai ant nugaros nugriuvęs Joffrey Lauvergne'as, M. Schilleris pasakyti dar negalėjo – pabendrauti su komandos gydytojų treneris dar nebuvo suspėjęs.

Į diskusijas apie trumpoką komandos atsarginių suolą ir ant jo taip ir likusį Mareką Blaževičių austras nesileido. Anot jo, situacija dėl sudėties yra tokia, kokia yra, o M. Blaževičius savo žaidimo laiko gauna LKL čempionate.

Galima prisiminti, kad pirmojo rato tarpusavio rungtynėse namie „Žalgiris“ prieš Turkijos ekipą iškovojo pergalę 16 taškų persvara – 89:73. Reikia pažymėti, kad tąsyk turkai žaidė be vienos iš savo superžvaigždžių Shane'o Larkino.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)