Kauno „Žalgiris“ (15-13) penktadienį susigrums su „karščiausia“ Eurolygos komanda – Stambulo „Anadolu Efes“ (17-10). Ergino Atamano auklėtiniai iškovojo 6 pergales iš eilės, o paskutinėje dvikovoje net 100:70 nubloškė titulą ginančius Maskvos CSKA krepšininkus.

Lietuvos čempionai vis dar dalyvauja lenktynėse dėl vietos atkrintamosiose varžybose, tačiau per pastarąsias 6 rungtynes iškovojo dvi pergales. Paskutiniame mače žalgiriečiai namie 64:69 nusileido Milano „Armani“ ekipai.

Jie žaidžia labai gerai krepšinį nuo pat sezono pradžios. Buvo tik laiko klausimas, kada jie vėl prapliups pergalėmis. Tai viena iš TOP komandų, kuri turi ambicijų kovoti dėl aukščiausių tikslų.
Martinas Schilleris

„Anadolu Efes“ – pirma komanda lygoje pagal puolimą, penktoji – pagal gynybą. Ji žaidžia šiuo metu labai aukštame lygyje. Perkopus šiam reguliariajam sezonui į antrąją pusę, Stambulo komanda pasiekė tą sportinę formą, kurią turėjo praėjusį sezoną.

Kas man labai gerai charakterizuoja tą komandą – žaidėjai labai gerai dalijasi kamuoliu, priima gerus sprendimus dėl perdavimų ar metimų. Tai universali komanda, kurioje yra puikūs įžaidėjai kaip Micičius, Larkinas, Simonas. Aplink šiuos žaidėjus yra daug gerų metikų. Tikrai labai gera, moderni komanda“ , – kalbėjo M. Schilleris.

9 vietoje turnyro lentelėje esantį „Žalgirį“ ir 5 poziciją užimantį „Anadolu Efes“ skiria tik dvi pergalės, todėl likus žaisti 6 rungtynes iki reguliariojo sezono pabaigos kiekvienas laimėjimas dabar aukso vertės, norint įšokti į pajėgiausių komandų aštuonetą.

Komandos tarpusavyje iš viso buvo susitikę 17 kartų, 10 pergalių iš jų šventė „Žalgiris“. Šį sezoną pirmoje akistatoje Lietuvos čempionai laimėjo namie 89:73.

Kas Stambulo ekipoje pasikeitė nuo pirmosios tarpusavio akistatos šį sezoną?

„Komanda nepasikeitė. Nuo sezono pradžios tai buvo patraukliausia komanda, gal tik jai nepavyko iškovoti pergalių. Sh. Larkinas – taškų darymo mašina, jei kamuolys „nejuda“, jis gali imtis atsakomybės ir pelnyti taškus. Jie užtruko, kol surado savo ritmą. Galbūt juos išmušė iš vėžių COVID-19 pertrauka, karantinas. Jie žaidžia labai gerai krepšinį nuo pat sezono pradžios. Buvo tik laiko klausimas, kada jie vėl prapliups pergalėmis. Tai viena iš TOP komandų, kuri turi ambicijų kovoti dėl aukščiausių tikslų“, – neabejojo Kauno „Žalgirio“ strategas.

Paklaustas, apie Sh. Larkino traumą, M. Schilleris teigė, kad vienas iš Stambulo komandos lyderių jau treniruojasi, o ar pasirodys rungtynėse penktadienį, bus matyti.

Kokia situacija Kauno „Žalgiryje?

„Pas mus treniruočių pastaruoju metu nebuvo. Paskutinį kartą treniruotę vedėme prieš 7 dienas. Šįryt pirmą kartą nuo to laiko treniravomės. Turėjome leisti pailsėti Thomui Walkupui rungtynėse su Utenos „Juventus“, o Mariui Grigoniui – dvikovoje su „Šiauliais“. Tai svarbu. O šiaip, žaidėjai sveiki ir pasirengę“, – sakė jis.

Kitą savaitę M. Schillerio auklėtiniai dar kartą vyks į Stambulą, kur susigrums su kitu turkų grandu „Fenerbahče“ klubu. Pastarojo aprangą vilki buvęs žalgirietis Edgaras Ulanovas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)