Legendinis italų žaidėjas, per savo aktyvią karjerą gavęs „Atominės musės“ pravardę, pratrūko per spaudos konferenciją ir atvirai kritikavo teisėjų sprendimą prieš paskutinę ataką, kai kamuolys arbitrų sprendimu buvo grąžintas ne jo žaidėjams, o aikštės šeimininkams.

Haydonas Daltonas metimu iš krašto likus žaisti 2 sek. išplėšė „Nymburk“ ekipai pergalę 90:89.

„Paskutinė ataka. Mano nuomone, varžovai lietė kamuolį, o teisėjai parodė, kad Miro (Bilanas) lietė. Tačiau ne tai siutina. Nesuvokiu kodėl, bet tokioje situacijoje jie net nenuėjo peržiūrėti vaizdo įrašo. Taip nesąžininga. Mano vaikinai keliavo 25 valandas, kad žaistų šias rungtynes čia“, – net pritrūkdamas oro emocingai kalbėjo G. Pozzecco.

„Nekalbu apie reikalus už aikštės ribų, kas yra šlykštu. Aš viso labo prašiau juos nueiti pažiūrėti epizodą ir tuomet padaryti sprendimą. Esu visiškai tikras, kad varžovai lietė kamuolį. Tačiau jie nenuėjo. Katastrofa. Negaliu skųstis, visi gali klysti, ir aš, ir mano žaidėjai, ir teisėjai. Tačiau taip nesąžininga“, – kalbėjo italų ekipos vyriausiasis treneris, nuolat savo žodžius pastiprindamas triukšmingu rankos dunkstelėjimu į stalą.

Galiausiai, taręs, kad nekalbės apie rungtynes, G. Pozzecco paragino eiti ir šalia sėdėjusį D. Bilaną. Krepšininkas stojosi, bet paskui vis dėlto nusprendė trumpai pasakyti savo nuomonę.

„Ok, visi daro klaidas, bet mes nenusipelnėme šiandien pralaimėti. Tiek. Pabaiga. Sveikinu Nymburką, jie kovojo iki galo, bet mes nenusipelnėme pralaimėti“, – lakoniškai kalbėjo aukštaūgis.


Sasario komandos po rungtynių laikė dar vienas nemalonus siurprizas. Apie tai vagystę iš rūbinės socialiniame tinkle pranešė D. Bilanas.

„Nuostabi organizacija ir svetingumas Nimburke, Čekijoje. Per rungtynes kažkas įsibrovė į rūbinę ir iškraustė visus krepšius ir kišenes, pavogė visus grynuosius pinigus. Juokinga, kad tai vyksta COVID-19 sąlygomis, esant toms taisyklėms, – rašė aukštaūgis. – Juk šalyje viskas uždaryta ir negalima nieku vaikščioti. Arenoje bendrai buvo leidžiama būti gal 60 žmonių ir vis tiek tokie „š“ dalykai vyksta. Geros nakties“.


Nuo antrojo kėlinio vidurio iniciatyvą perėmę „Dinamo“ krepšininkai diktavo savo sąlygas aikštėje ir po didžiosios pertraukos pirmavo 14 taškų skirtumu (56:42), tačiau aikštės šeimininkai baltos vėliavos nekėlė ir po truputį sugrąžino intrigą į rungtynes.

Sasario ekipoje nežaidė Lietuvos rinktinės puolėjas Eimantas Bendžius.

Nugalėtojams 28 taškus pelnė Jerrickas Hardingas, 17 – Omaras Prewittas, 10 – Haydenas Daltonas. „Dinamo“ komandai 18 taškų pelnė Stefano Gentile, po 17 – Jasonas Burnellas ir Miro Bilanas (11 atkovotų kamuolių), 15 – Filipas Kruslinas.

Čempionų lygos L grupėje G. Pozzecco auklėtiniai patyrė antrą pralaimėjimą, o Nimburko ekipa iškovojo antrą pergalę.

Į turnyro finalo aštuonetą pateks po dvi iš 4 grupių.

Taip tiesmukai griežtos kritikos dėl teisėjavimo FIBA rungtynėse yra negailėjęs Dainius Adomaitis. Tuometinis Lietuvos rinktinės strategas nenutylėjo ir atvirai išsakė, ką galvoja apie arbitrų darbą ir FIBA po pralaimėjimo Prancūzijai 2019 metų pasaulio čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)