Amerikietiškų kalnelių atrakcioną priminusiose Eurolygos rungtynėse „Barcelona“ (20/8) po itin permainingos kovos 71:57 įveikė Vitorijos „Baskonią“ (14/14) su dviem lietuviais – Roku Giedraičiu bei Tadu Sedekerskiu – ir įsitvirtino turnyro lentelės viršuje.

Dabar „Barca“ jau dviem pergalėmis lenkia juos pavyti norinčius Maskvos CSKA, Milano „Armani“ ir Miuncheno „Bayern“ klubus.

Galingai susitikimą „Palau Blaugrana“ arenoje pradėję katalonai baskus pasiuntė į nokdauną, bet ne nokautą – 25:4, nes netrukus panašiu kirčiu atsakė jau Duško Ivanovičiaus auklėtiniai. 22:5 spurtavę svečiai iš pradžių priartėjo iki 30:26, o netrukus ir apskritai išlygino rezultatą – 40:40.

Vis dėlto Šaro gimtadienio nenorėję gadinti šeimininkai vėl susigrąžino iniciatyvą ir pergalingai finišavo.

Nors galutinis rezultatas Š. Jasikevičių ir pradžiugino, bet tuo, kaip jis buvo pasiektas, stratego nesužavėjo.

„Sveikinimai mūsų fanams ir žaidėjams. Žinojome, kad „Baskonia“ šiuo metu žaidžia nuostabų krepšinį – buvo laimėjusi devynis iš dešimt pastarųjų mačų. Be to, baskai grumiasi dėl savo gyvybės Eurolygoje. Būtent to, kad jų motyvacija bus didesnė, labiausiai ir prisibijojome.

Laimei, pirmame kėlinyje varžovai nenubaudė už mūsų klaidas, tačiau vėliau, aišku, vėl turėjome viską pradėti nuo nulio. Manau, kad paskutinis ketvirtis mums buvo puikus, su gynybine dvasia, pagalba vienas kitam ir detalėmis. Esame laimingi, kad įkrito ir keli metimai.

Per trumpą laikotarpį žaidėme ketvirtas rungtynes, todėl tiek mums, tiek „Baskoniai“ trūko šviežumo. Svarbu savaitę užbaigti gerai, bet taip pat turime ir šiek tiek pailsėti bei pravėdinti savo galvas.

Turime pradėti galvoti, kaip galime sumažinti klaidų skaičių. Manau, kad komanda su tokiu talentu kiekiu negali klysti daugiau nei 15 sykių per dvikovą, o mes per šias dienas padarėme 19 ir 18 klaidų. Tai yra lygiai tiek kartų, kiek mes nemetėme į krepšį. Esame labai talentingi puolime, tačiau jei nemesime į krepšį, mes nieko ir neįmesime“, – spaudos konferencijoje sakė Šaras.

„Barceloną“ į priekį vedė Nikola Mirotičius su 18 (10 atk. kam., 26 naud. balai) ir Cory Higginsas su 13 taškų.

„Baskoniai“ gretose R. Giedraitis pasižymėjo 11 taškų, o T. Sedekersis liko be taškų.

Katalonai šį savaitgalį nežais Ispanijos ACB čempionate ir galės ramiai ruoštis kito ketvirtadienio Eurolygos mūšiui Madride su vietos „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)