Atkaklioje paskutinių minučių dramoje Milano „Olimpia“ (18/10) 69:64 įveikė Kauno „Žalgirį“ (15/13) ir vėl stumtelėjo Lietuvos čempionus toliau nuo Eurolygos geriausiųjų aštuoneto.

Mačo pabaigoje neišlaikė greta šeimininkų atsarginių suolo sėdėjusio klubo direktoriaus P. Motiejūno nervai.

Įprastai santūrus „Žalgirio“ vadovas net nusiėmė kaukę, kad jį geriau girdėtų teisėjai.

„Puikiai padirbėjote, vaikinai! Kam mes apskritai čia žaidžiame?“ – šaukė P. Motiejūnas, kartu su sporto direktoriumi Robertu Javtoku palikęs savo kėdę dar prieš suskambant finalinei sirenai.

Ypač diskutuotina atrodė Mariaus Grigonio techninė pražanga puolime ketvirtame kėlinyje.

Po rungtynių sirgaliaus klausimo apie šį epizodą sulaukęs gynėjas neslėpė, jog nuo stipresnio komentaro jį sulaiko tik gresianti bauda.

„Jeigu tas sirgalius gali mane paremti 4 tūks. eurų, galėčiau jam paaiškinti. Bet gal susilaikome“, – teigė krepšininkas.

Vėliau jis vis dėlto patikslino, jog buvo arbitro nubaustas už tai, jog atakos metu išbėgo į užribį.

„Turime tokį derinį, kai man reikia kirsti palei galinę liniją. Prieš tai buvau įspėtas, antrą kartą skyrė techninę“, – komentavo M. Grigonis.

Savo paaiškinimą turėjo ir M. Schilleris.

„Teisėjai įspėjo, jog yra tokia taisyklė. Taigi, negaliu dėl to pernelyg pykti. Bet kartais žaidėjas už aikštės ribų atsiduria dėl gynybos veiksmų. Jaučiu, kad pirmuoju atveju būtent taip ir atsitiko. Aš taip pat nesiruošiu mokėti baudos, bet pasakysiu, jog niekad nesu matęs tokio šios taisyklės taikymo, nors pati taisyklė krepšinyje tikrai yra“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

"Žalgiris" - "Armani". Rungtynių statistika

O Delfi tiesiai paklaustas, kokios įtakos galutiniam rezultatui turėjo keli arbitrų švilpukai, M. Schilleris nusprendė temą uždaryti.

„Manau, teisėjai gerai padirbėjo, jie nelėmė susitikimo baigties“, – atsakė austras.

Rungtynėms teisėjavo graikas Christos Christodoulou, slovėnas Milanas Nedovičius ir lenkas Marcinas Kowalskis.

M. Schillerio nuomone, labiau nei arbitrai „Žalgiriui“ penktadienį kliudė apmaudžiai nepataikyti metimai iš patogių padėčių.

„Labai gerai pasidarbavome gynyboje, ja tikrai esu patenkintas. Juk „Olimpia“ ypač gerai puola, pagal puolimo reitingą Eurolygoje yra ketvirta.

Bet mums patiems puolime pritrūko pataikymo. Atrodo, tiek daug prametėme iš po krepšio, būdami laisvi, taip pat ir baudų metimų, nors tai mums šiame sezone visiškai neįprasta. Pataikai arba ne – kartais vien tai ir sudaro visą skirtumą. Na, bet pralaimėjimas yra pralaimėjimas, nieko jis mums neduoda“, – kalbėjo 38-erių specialistas.

– Kieno indėlio labiausiai pasigedote šįvakar puolime?

– Nesiteisinsiu Artūro Milaknio trūkumu, bet akivaizdu, kad mums trūksta erdvės, kurią jis sukuria puolime. Yra, kaip yra, turime rasti kitų būdų, kaip užpulti.

– Ettore Messina užsiminė pasiskolinęs keletą jūsų derinių. Pastebėjote tai?

– Galiu pasakyti, kad E. Messina jaunystėje buvo mano idealas. Nesu žvaigždžių garbintojas, bet jį labai gerbiu. Studijavau jo taktiką daugiau nei kitų kolegų, aplankiau visus seminarus, prieš dešimt metų Madride stebėjau jo komandos treniruotes ir dabar akylai seku „Olimpia“ žaidimą. Labai malonu girdėti tokius jo žodžius.

– Abejose šios savaitės rungtynėse ant atsarginių suolo palikote Steve'ą Vasturia, kurį nukonkuravo Karolis Lukošiūnas. Kodėl?

– Labai sunkus klausimas. Karolis yra visiškai kitoks krepšininkas nei Steve'as. Stilistiškai jis panašesnis į A. Milaknį: gali išlįsti iš už užtvarų ir mesti arba sukurti kitiems erdvės puolime. Dėl to buvo priimtas toks sprendimas.

Bet aš visada kartojau, pakartosiu ir vėl: Steve'as yra nepaprastai svarbi komandos dalis. Tik dėl A. Milaknio traumos reikėjo kitokių taktinių sprendimų. Suprantu: jei laimėtume, turbūt to nė neklaustumėte. Bet pralaimėjome, taigi, viskas logiška. Tik vėl pabrėšiu – Steve'as yra labai svarbi mūsų komandos dalis, jis dar gaus savo žaidimo minučių.

Šeimininkai penktadienį rungtyniavo be traumuotų A. Milaknio ir Patricio Garino, svečiams iš Milano trūko susižeidusių Malcolmo Delaney ir buvusio žalgiriečio Zacho LeDay, neregistruotas liko Andrea Cinciarini.

Pirmojo rato mačą praėjusį lapkritį Italijoje E. Messinos auklėtiniai laimėjo 98:92.

Rugsėjį ekipų keliai dar buvo susikryžiavę priešsezoniniame turnyre Kaune, tuomet „Olimpia“ pasiekė lengvą pergalę 88:70.

Per visą istoriją komandos oficialiose varžybose tarpusavyje buvo susitikusios 17 kartų, kauniečiai laimėjo 9 dvikovas.

Kitą savaitę „Žalgiris“ keliaus į Turkiją ir galynėsis su Stambulo „Anadolu Efes“, o milaniečiai svečiuosis Maskvos CSKA (Rusija) tvirtovėje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)