Pirmasis iš rikiuotės iškrito Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui atstovaujantis centras Artūras Gudaitis. Jis susižeidė kelį per Eurolygos rungtynes su „Valencia“ ir kartu su buvusiu žalgiriečiu K. C. Riversu praleido abu šios savaitės mačus – su Berlyno ALBA ir Madrido „Real“.

Kiek dar nežais lietuvis, neskelbiama, bet jo dalyvavimas tiek pirmadienį numatytame VTB lygos susitikime su Maskvos srities „Chimki“, tiek ketvirtadienį suplanuotoje dvikovoje su Pirėjo „Olympiakos“ taip pat kabo ant plauko.

A. Gudaitis yra vienas naudingiausių „Zenit“ krepšininkų ir šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai renka po 10,6 taško, 4,5 atkovoto kamuolio ir 14,3 naudingumo balo.

Dėl kelio traumos nuo krepšinio batalijų kuriam laikui atsitraukti turės ir Sasario „Dinamo“ puolėjas Eimantas Bendžius.

Jis susižeidė paskutiniame Italijos lygos ture su Venecijos ekipa.

Nors nedetalizuojama, kiek laiko E. Bendžius negalės padėti komandai, bet į aikštelę jis turėtų grįžti ne anksčiau nei po dviejų savaičių.

Didelio optimizmo neprideda nei tai, kad Eimantas praleido šią savaitę vykusią svarbią FIBA Čempionų lygos TOP-16 etapo kovą su Saragosos kolektyvu, nei vyriausiojo „Dinamo“ trenerio Gianmarco Pozzecco komentaras.

„Bendžius yra potencialus Italijos čempionato MVP, todėl jo netektis mums yra didelė problema. Jį labai sunku pakeisti, nes nedaug kas gali taip išplėsti komandos puolimą kaip jis. Belieka tikėtis, kad Eimantas sugrįš kaip įmanoma greičiau“, – italų spaudai sakė strategas.

Visose atrankos į Europos čempionato rungtynes dalyvavęs snaiperis per jas pataikė net 17 tritaškių, iš kurių net 15 (iš 22 bandymų) – per dvi akistatas su čekais ir revanšą su belgais. Italijos pirmenybėse Eima fiksuoja 17,4 pelnomo taško vidurkį.

Eimantas Bendžius

Daugiausiai aiškumo dėl vėliausiai susižeidusio Lietuvos rinktinės kandidato Vaido Kariniausko. LKL vasario mėnesio MVP, šį sezoną vidutiniškai metantis po 17 taškų ir atliekantis po 6,4 rezultatyvaus perdavimo, pasiprašė keitimo antro kėlinio su Klaipėdos „Neptūnu“ pradžioje.

„Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ jis papasakojo, kad po penktadienį Kaune atlikto magnetinio rezonanso tyrimo paaiškėjo, jog jam įplyšo dvigalvis raumuo – tai reiškia dvi-tris savaites priverstinio poilsio.

Taigi Utenos „Juventus“ lyderis V. Kariniauskas, kurio drąsus tritaškis paguldė ant menčių patį Kauno „Žalgirį“, pakartoti to šį sekmadienį, kai komandos vėl susikaus tarpusavyje, negalės. Nemažas klaustukas – ir virš negaluojančio Martyno Gecevičiaus galvos.

Primename, kad Vaidas puikiai užsirekomendavo per pastaruosius du Lietuvos rinktinės mūšius su čekais ir danais, per kuriuos pasižymėjo atitinkamai 15 ir 10 taškų bei sulaukė Dariaus Maskoliūno liaupsių.

Vaidas Kariniauskas

Verta pridurti, kad didžiąją likusio Eurolygos reguliariojo sezono dalį praleis ir „Žalgirio“ taikliarankis Artūras Milaknis, kuris yra patyręs kirkšnies traumą, dėl kurios nežais mažiausiai mėnesį.

LKL rekordininkas Milas, kuris Eurolygoje tritaškius laido 47 procentų taiklumu ir kaupia po 6 taškus, rinktinei „ne“ viešai dar nėra ištaręs.

Artūras Milaknis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)