Stambule ketvirtadienį vakare CSKA vargais negalais pavyko neleisti varžovams įvykdyti šios utopinės misijos, galutinis mačo rezultatas trenerį Dimitrį Itoudį, Maskvos krepšininkus ir klubo vadovus yra verčiantis daugiau nei sunerimti – „Anadolu Efes“ pasiekė pergalę 100:70 (31:13, 24:15, 20:17, 25:25).

Nuo to laiko, kai dirbu puikiame CSKA klube, tai didžiausiu skirtumu pralaimėtos rungtynės.
Dimitris Itoudis, CSKA strategas

Nesėkmė 30 taškų skirtumu yra didžiausias CSKA pralaimėjimas moderniojoje Eurolygoje, kurios pradžia datuojami 2000-ieji.

„Sveikinu varžovus. Jie buvo daug geresnė komanda, kuri nusipelnė pergalės. Mes kažkiek davėme kovos antroje rungtynių pusėje, bet akivaizdu, to buvo per maža. Matėsi, kad varžovai norėjo atsirevanšuoti už nesėkmę Maskvoje 35 taškų skirtumu. Bent jau neleidome to padaryti varžovams, jei tai kažkiek guodžia“, – po mačo kalbėjo D. Itoudis.

„Kaip strategas, prisiimu visą atsakomybę už šį mačą. Po tokio vakaro norime būti tik geresni. Žvelgiant ramiau, per paskutines trejas išvykos rungtynes laimėjome dukart. Tačiau žinoma, tokiu būdu pralaimėti negalima.

Nuo to laiko, kai dirbu puikiame CSKA klube, tai didžiausiu skirtumu pralaimėtos rungtynės. Bet, kaip sakiau, mus tai tik motyvuos ir suteiks papildomą priežastį, kodėl turime būti geresni kiekvieną dieną“, – kalbėjo CSKA vairininkas.

„Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas negailėjo liaupsių savo auklėtiniams.

„Sužaidėme dar vienerias geras rungtynes. Paskutinius 3-4 mačus rungtyniavome puikiai. Mes ne tik grįžome į tokį patį lygį, kurį demonstravome pernai, tačiau esame geresni“, – tvirtina E. Atamanas.

Jis neslėpė komandos tikslo – pasiekti revanšą 35 taškų skirtumu.

„Didelis iššūkis siekiant laimėti 35 ar 36 taškų persvara. Mums buvo svarbu nesustoti žaisti, nes Eurolygoje netrūksta rungtynių, kai kuri nors komanda panaikina 20-25 taškų deficitą.

Apie tai kalbėjome per pertrauką. Šįvakar parodėme puikų charakterį. Tai labai svarbu ateičiai, siekiant mūsų tikslų Eurolygoje“, – kalbėjo „Anadolu Efes“ vairininkas.

Rezultatyviausias „Anadolu Efes“ gretose buvo 21 tašką surinkęs Vasilije Micičius, taip pat atlikęs ir 8 rezultatyvius perdavimus (29 efektyvumo balai). 14 taškų pridėjo Sertačas Šanli, 12 – Chrisas Singletonas, po 11 – Krunoslavas Simonas, Rodrigue'as Beaubois ir Shane'as Larkinas.

Šeimininkai pataikė net 74 proc. dvitaškių (23/31), 37 proc. tritaškių (10/ 27) taip pat realizavo 24 iš 26 baudų.

„Anadolu Efes“ Eurolygoje laimėjo šeštą kartą paeiliui ir devintą per paskutines 10 žaistų rungtynių.

CSKA Tornikė Šengelija surinko 14, Johannesas Voigtmannas – 10, Joelis Bolomboy'us – 8 taškus. Mike'as Jamesas mačą baigė su 5 taškais (1/9 metimų iš žaidimo).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)