„Negauname pajamų iš bilietų, su rėmėjais – mažiname biudžetus, pas visus pelnai mažėja, bandome jų neprarasti, čia kažkiek sekasi.

Situacija tokia, kad vėluojame žaidėjams mokėt algas. Jei negausime jokių kompensacijų, skolos vilksis ir galvosime, kaip iš būsimų sezonų skolas grąžinti“, – pristatydamas klubo finansinę padėtį kalbėjo „Žalgiro“ vadovas P. Motiejūnas.

„Bet kokiu atveju, situacija yra liūdna. Neprašytume tų kompensacijų, jei būtų žiūrovų. Dabar neturime tos meškerės, kuria galėtume uždirbti tuos pinigus, todėl ir kreipiamės“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

„Betsafe LKL“ prezidentas R. Milašius tvirtino, kad lyga dėl pandemijos patyrė 13 mln. eurų nuostolių, beveik pusės tos sumos neteko „Žalgiris“.

„Kai pernai kovą nutraukėme čempionatą, pabandėme suskaičiuoti kiek praradome iki pat šių metų kovo 1 dienos. Skaičiai atrodo labai įspūdingai – apie 13 mln. eurų. Vien „Žalgiris“ neteko 6 mln., o tai yra išskirtinis klubas, kuris dalyvauja Eurolygoje ir yra mūsų flagmanas“, – teigė R. Milašius.

M. Špokas atkreipė dėmesį, kad federacijos, vienijančios 135 narius, nuostoliai taip pat siekia dviženklę milijoninę sumą, ją labai išpūtė be žiūrovų vykusi Europos čempionato atranka.

„Manome, kad sportas yra pridėtinė ekonomikos dalis. Turime 135 narius, kurių nuostoliai siekia 14,7 mln. eurų. Bilietai yra didžioji dalis, sudaranti 5,5 mln. eurų. Šiuos dalykus yra sunku suplanuoti.

Matėte, kad jau du Europos atrankos čempionato langai vyko be žiūrovų. Įvykdėme logistikos, viešbučių įsipareigojimus, bet, deja, pajamų gauti negalime. Mes ne tie, kurie ateina prašyti pinigų ir džiaugiamės, kad esame išgirsti“, – posėdyje kalbėjo M. Špokas.

Ekonomikos komiteto posėdis:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (559)