J. Lauvergne'as antradienį buvo kaip jaunas božolė vynas – lengvas ir nepastebimas vakaro pradžioje, tačiau užsimiršus galintis prikrėsti eibių.

Jų 29-erių 213 cm ūgio vidurio puolėjas nepašykštėjo savo tėvynės komandai.

Trečiame kėlinyje ore sugavęs kamuolį ir nenusileidus ant žemės jį į krepšį sugrūdęs Moustapha Fallas sukūrė vieną gražiausių mačo epizodų. Bet J. Lauvergne'as panašių dėjimų po pertraukos išrašė tris.

Na, ir dar pykštelėjo iš toli – rečiausiai tritaškius Eurolygoje metančiam žalgiriečiui tai taip pat buvo įsimintina akimirka.

„Metu tik tada, kai esu visai nedengiamas. Bet gal nuo šiol imsiu tai daryti dažniau. Ne, juokauju“, – šypsojosi vos antrą tritaškį sezone pataikęs J. Lauvergne'as.

Per antrą mačo Kaune dalį jis surinko 16 iš 18 savo taškų. Ypač iškalbingas buvo epizodas, kuomet prancūzas vienas prieš vieną įveikė 218 cm ūgio savo tiesioginį oponentą M. Fallą, pelnydamas dvitaškį su pražanga.

Nei pirmoje rungtynių dalyje, nei pirmoje komandų tarpusavio akistatoje Lione nieko panašaus nebuvo matyti.

Kaip nesimatė ir susidūrus su kitu Eurolygos milžinu Walteriu Tavaresu. Praėjusią savaitę dvikova su Madrido „Real“ J. Lauvergne'ui apskritai buvo prasčiausia sezone – iš konteksto visiškai iškritęs prancūzas žaidė „į minusą“ ir surinko -3 naudingumo balus. -1 jis užsidirbo praėjusį spalį Lione.

Šįkart asmeninis rezultatas – 19 naudingumo balų ir geriausio rungtynių žaidėjo laurai.

„Kartais tiesiog niekas nesiklosto taip, kaip planavai. Prameti kelis metimus ir daugiau progų nebegauni. Tada reikia kantrybės. Vis tiek anksčiau ar vėliau pasitaiko galimybė pelnyti lengvų taškų“, – sakė J. Lauvergne'as.

Prancūzas turi paaiškinimą, kodėl iki šiol taip buksuodavo susitikęs aukštesnį priešininką. Ir viltį, jog ši tendencija keisis.

Praeityje žalgiriečiui nemažai teko rungtyniauti sunkiuoju krašto puolėju. Ir ne tik NBA, kur jis praleido trejus metus.

„Turbūt žinote, kad anksčiau dažniau žaisdavau ne vidurio puolėju. Įpratau turėti šiokį tokį fizinį pranašumą. O kai žaidi prieš didesnius vyrukus, reikia persiorientuoti. Nėra lengva, bet atradau, kad varžydamasis su jais turiu greičio persvarą, tam tikrais atvejais – ir jėgos. Reikia tik ją tinkamai išnaudoti. Manau, šioje srityje tobulėju“, – svarstė J. Lauvergne'as.

Antradienį pasistiebti jam veikiausiai nebūtų pavykę be komandos draugų pagalbos. Bent jau be žaidimą du prieš du trečiame ketvirtyje organizavusio Roko Jokubaičio perdavimų.

„Rokas, Marius Grigonis, Lukas Lekavičius ir ypač Thomasas Walkupas leidžia man aikštėje jaustis patogiai, jie randa mane gerose situacijose. Tada gerai ir komandai, ir man – nesudėtinga pelnyti taškus, tereikia pašokti“, – „alley-oop“ dėjimų seriją komentavo aukštaūgis.

J. Lauvergne'as taip pat prisipažino bijojęs pralaimėti ASVEL, nes kiekvienas taškas spūstyje turnyro lentelės viduryje artėjant atkrintamosioms varžyboms gali blokšti išsyk per kelis laiptelius.

Tuo metu Prancūzijos čempionų stratego TJ Parkerio panašios mintys, regis, nekankino. Arba bent jau jauniausias Eurolygos treneris apie jas po pralaimėjimo neišsidavė.

„Trečiame kėlinyje „Žalgiris“ žaidė daug energingiau nei mes, spaudė po visą aikštę, gerai gynėsi. Mes neradome išeičių susidūrę su tokia gera gynyba.

Nemanau, kad po šešių pergalių serijos komanda pervertino savo jėgas. Visus priešininkus gerbiame. Bet toks krepšinis. Turėjome puikią sezono atkarpą, dabar „Žalgiris“ sužaidė irgi puikiai. Toliau mūsų lauks dvejos rungtynės namuose, ir žinome, ką reikia daryti, kad grįžtume ant sau įprastų bėgių“, – nesėkmės Kaune nesureikšmino 36-erių prancūzas, kurio auklėtiniai teoriškai vis dar gali įsimaišyti į lenktynes dėl vietos geriausių aštuntuke.

Žalgiris prieš ASVEL

Panašiai santūriai jis komentavo ir dėmesio centre atsidūrusią vidurio puolėjų mikrodvikovą. J. Lauvergne'ą TJ Parkeris pavadino protingu krepšininku, bet užstojo ir po pertraukos iš žaidimo beveik eliminuotą M. Fallą.

Pastarasis rungtyniavo tik 19 min. ir tenkinosi 7 taškais bei tiek pat atkovotų kamuolių ir naudingumo balų.

Ką ir lyginti su 27 naudingumo balais pirmose tarpusavio rungtynėse ar per pastaruosius tris turus fiksuotą jų vidurkį – 18.

„M. Fallas nėra vienintelis žaidėjas komandoje. Nemažai rungtynių jis sužaidė pagirtinai. Gerai, šis vakaras nebuvo jo. Bet kai visas sezonas M. Fallui toks geras, vienas mačas nėra didelė problema“, – Dievo į medį nevarė TJ Parkeris.

Šeimininkai antradienį vertėsi be Artūro Milaknio ir Patricio Garino, svečiams nepadėjo buvęs žalgirietis Derrickas Waltonas, Antoine'as Diot ir Kevarriusas Hayesas.

Pirmojo rato rungtynes, kuomet ASVEL dar nebuvo atsigavęs po koronaviruso protrūkio, laimėjo „Žalgiris“ rezultatu 83:74.

Bendras komandų tarpusavio pergalių ir pralaimėjimų balansas palankesnis kauniečiams – 8:4.

Likęs "Žalgirio" tvarkaraštis Eurolygoje

„Dvigubą“ Eurolygos savaitę „Žalgiris“ tęs penktadienį namuose priimdamas Milano „Olimpia“ (Italija), o ASVEL keliaus į svečius pas Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)