Praėjusią savaitę nutrūkus dešimties Stambulo „Fenerbahče“ ekipos paeiliui laimėtų dvikovų serijai, Eurolygos pergalių termometras „karščiausią“ tašką fiksuoja būtent Prancūzijoje.

Šeštą kartą iš eilės ASVEL triumfavo pačios turnyro lyderės „Barcelona“ tvirtovėje, praėjusį penktadienį išplėšę pergalę 76:69.

„Tai – kitokia komanda nei likusios Eurolygoje. Jie labai atletiški. Mano akimis, kartu su Vitorijos „Baskonia“ prancūzai – atletiškiausi šioje lygoje. Jie labai daug žaidžia per baudos aikštelę – daugiausiai lygoje. Tai daro Moustapha Fallas, Charlesas Kahudi, Davidas Lighty. Dėl šių savybių jie yra ypatingi. Kiek įmanoma bandysime neįleisti jų į savo baudos aikštelę, kartu suprasdami, jog visiškai to išvengti neįmanoma“, – sakė M. Schilleris.

Pastarųjų savaičių ASVEL šuolį į žvaigždes austras pirmiausia sieja su atsarginiu komandos žaidėju.

„Kertiniai žaidėjai yra Ch. Kahudi ir Williamas Howardas. Pastarasis – pagrindinė tokių gerų rezultatų priežastis. Jis labai gerai įsilieja į komandos žaidimą nuo suolo. O vėl daugiau žaisti pradėjęs M. Fallas yra „X faktorius“ – ne tik aukštas, bet labai stiprus, kas nebūtinai matyti per televizorių. Man jis panašus į Nikolą Milutinovą“, – priešininkų pajėgas apžvelgė M. Schilleris.

Žalgiris prieš ASVEL Eurolygoje

Pirmą tarpusavio akistatą praėjusį spalį Lione „Žalgiris“ laimėjo 83:74. Laimėjo ne be vargo, nors tuomet ASVEL dar nebuvo spėjęs atsigauti po kone mėnesiai komandą paralyžiavusio koronaviruso protrūkio.

M. Schilleris įsitikinęs – jei ne pastaroji aplinkybė, prancūzai turnyro lentelėje būtų aukščiau nei dabar užimama 12-a vieta.

Kita vertus, 38-erių specialisto manymu, šioje sezono stadijoje pandemija suteikia ASVEL ir tam tikrų pranašumų.

„Tai yra ypatinga komanda, pasižyminti tuo, kas nebūdinga kitiems. Be to, jiems dabar nereikia rungtyniauti dviem frontais – Prancūzijos čempionatas dėl koronaviruso iš esmės sustojęs. Todėl ASVEL gali daugiau treniruotis ir geriau pasiruošti konkrečiam varžovui. Aišku, žaidžiant su jais favoritai vis tiek buvo „Barcelona“ ar Milano „Olimpia“, bet net ir šios ASVEL pergalės man nebuvo šokiruojančios žinant, kokie jie ypatingi“, – pabrėžė M. Schilleris.

Būtent dėl pandemijos sukaustyto nacionalinio čempionato Tony Parkerio valdomo klubo atstovai atliko neįprastą manevrą – po mačo Barselonoje negrįžo namo, o vietoje to pasuko tiesiai į Kauną, kuriame įsikūrė dar praėjusį savaitgalį.

Atvyko ir Prancūzijos žiniasklaidos giganto „L'Equipe“ žurnalistas, kuris M. Schillerio paprašė įvertinti ASVEL strategą TJ Parkerį, kartu primindamas, jog pastarasis – klubo savininko brolis.

O taip pat – vienintelis treneris visoje Eurolygoje, dar jaunesnis už patį M. Schillerį.

„Labai gerbiu TJ darbą, man patinka jo komandos žaidimas. Galiu įsivaizduoti, kad nelengva būti savininko broliu, už nugaros girdėti kalbas, kad tik dėl to jis dirba šiame klube. Bet žmonės gali kalbėti, ką nori. Galiausiai mūsų darbas bus vertinamas pagal komandos žaidimą. O jis, manau, kalba TJ naudai“, – pareiškė „Žalgirio“ strategas.

Pranešama, kad svečiai Kaune turės nuostolių – prancūzams nepadės traumuoti įžaidėjai Derrickas Waltonas ir Antoine'as Diot. Tiesa, be jų ASVEL verčiasi jau kurį laiką, o rezultatai nuo to nenukenčia.

Rungtynės Nemuno saloje vyks antradienį, nuo 20 val. Penktadienį kauniečiai priims ir „Olimpia“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)