Tokijo olimpinėse žaidynėse aiškios 8 dalyvės: JAV, Ispanija, Argentina, Prancūzija, Australija, Iranas, Nigerija ir Japonija.

Dar 4 komandos paaiškės po olimpinių atrankos turnyrų birželio 29 – liepos 4 dienomis Vitorijoje (Kanada), Splite (Kroatija), Kaune (Lietuva) ir Begrade (Serija).

Dariaus Maskoliūno treniruojama Lietuvos rinktinė Kaune A grupėje susigrums su Korėja ir Venesuela, B grupėje žais Lenkija, Slovėnija ir Angola.

Jei Lietuvai pavyktų įveikti atranką, mūsų šalies krepšininkai kovas C grupėje pradėtų liepos 26 dieną (6 val. 40 min. Lietuvos laiku) nuo rungtynių su Argentina. Vėliau lietuvių lauktų dvikova su Japonija liepos 29 dieną (6 val. 40 min.) ir su Ispanija rugpjūčio 1 dieną (10 val. 20 min.).

Pažymėtina, kad olimpinių žaidynių krepšinio turnyro sistema yra modifikuota, lyginant su ankstesniais metais. Jei anksčiau komandos būdavo padalijamos po šešias į dvi grupes, Tokijo olimpinių žaidynių turnyre ekipos yra suskirstytos po keturias į tris grupes.

Iš kiekvienos grupės į atkrintamąsias varžybas – ketvirtfinalį – pateks po dvi geriausias komandas, taip pat į šį etapą žengs ir dvi iš trijų geriausią rezultatą turinčių trečiąsias vietas grupėje užėmusių rinktinių.

Nuo tada varžybos vyks įprastine „vieno minuso“ sistema. Ketvirtfinalį laimėjusios rinktinės žengs į pusfinalį, pusfinalį – į finalą, o finalą laimėjusi komanda iškovos aukso medalius.

Lyginant su ankstesniais olimpiniais turnyrais, čempione tapusiai komandai teks sužaisti 6, o ne 8 rungtynes (3 grupėje ir 3 atkrintamosiose varžybose). Iki šiol vien olimpinio turnyro grupėje komandos sužaisdavo po 5 rungtynes.

Visos vyrų olimpinio turnyro grupės:

A grupėB grupėC grupė
IranasAustralijaArgentina
PrancūzijaQQT (Splitas)Japonija
JAVQQT (Belgradas)Ispanija
QQT (Viktorija)NigerijaQQT (Kaunas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)