Ispanijos krepšinio superžvaigždė atvykti į Barseloną iš JAV turėtų kitą savaitę, jei tik pavyks sklandžiai įveikti įvairius pandeminius kelionių barjerus.

Kol kas neaišku, kada P. Gasolis galės prisijungti prie komandos – pirmiausia jam bus atliktas nuodugnus medicininis patikrinimas siekiant įvertinti 2019-aisiais operuotos pėdos būklę.

„Turime nustatyti, ar jo pėda visiškai išgijusi, tuomet galėsime spręsti, ar Pau išsyk gali prisidėti prie bendrų treniruočių, ar jam dar reikia padirbėti individualiai. Vienintelis dalykas, kuris mus jaudina, yra jo fizinės kondicijos“, – teigė pirmą kartą P. Gasolio atvykimą pakomentavęs „Barcelona“ treneris Šarūnas Jasikevičius.


Specialistas iš Lietuvos leidžia suprasti – neverta tikėtis, jog P. Gasolis išsyk puls dominuoti ir kurti krepšinio stebuklus kaip būdavo įprasta Ispanijos rinktinėje. Neverta tikėtis nei aistruoliams, nei pačiam P. Gasoliui.

„Jis yra labai patyręs ir labai protingas žaidėjas. Jis supranta, prie kokios komandos prisidėjo ir kokiu sezono metu tai įvyko.

Jeigu dėl sveikatos nebus jokių problemų, manau, jog Pau mums suteiks daug privalumų: patirties, lyderystės. Per savo karjerą jis regėjo tūkstančius krepšinio situacijų, todėl jį nustebinti labai nelengva. Manau, jis mums stipriai padės“, – sakė Š. Jasikevičius, pats su P. Gasoliu „Barcoje“ rungtyniavęs 2000-2001 metais.


Vėliau 216 cm ūgio puolėjas išvyko į NBA, kur praleido ilgus metus ir vilkėjo penkių klubų aprangą.

P. Gasolis – vienas geriausių visų laikų europiečių, žaidusių NBA lygoje. Jis 6 kartus rinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes, laimėjo 2001-2002 metų sezono NBA naujoko titulą, taip pat iškovojo du NBA čempiono titulus su Los Andželo „Lakers“ 2009 ir 2010 metais.

Per visą savo karjerą P. Gasolis NBA sužaidė 1226 reguliariojo sezono rungtynes ir vidutiniškai pelnė 17 taškų, atkovojo 9,2 kamuolio, atliko 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,6 metimo.

Su Ispanijos nacionaline ekipa P. Gasolis triskart – 2008, 2012 (sidabras) ir 2016 metais (bronza) – įškovojo olimpinius medalius.

Dar sykį pamėginti nustverti auksą veteranas norėtų šiemet Tokijuje – tai irgi vienas motyvų, paskatinusių jį nebaigti šlovingos karjeros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)