Po blyksnio pačioje susitikimo pradžioje žalgiriečių taikikliai išsiderino, ir praleidę varžovų spurtą 0:10 svečiai jau atsiliko dviženkliu deficitu.

Nepaisant to, jog didžiąją dalį antro kėlinio „Real“ žaidė be Walterio Tavareso, šeimininkai pirmoje rungtynių dalyje laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 21:12. „Žalgiriui“ nepavyko sugriebti nė vieno atšokusio kamuolio puolime.

Nepaleisti varžovų leido sėkmingos P. Jankūno, Nigelio Hayeso ir Thomaso Walkupo atkarpos puolime. Po dviejų kėlinių ispanai pirmavo 36:31.

Bet iškart po pertraukos karališkasis klubas užbuksavo klaidų pelkėje, pametęs kamuolį šešis kartus per pusę kėlinio, o tuo pasinaudojęs „Žalgiris“ jau kvėpavo priešininkams į nugarą. Tuomet „Real“ per kelias minutes spurtavo 8:0, grąžindamas ankstesnį status quo.

O lemiamame ketvirtyje visa galia prabilo Madrido toliašaudė artilerija, sudaužiusi paskutines kauniečių viltis.

„Real“ iš viso pataikė 14 iš 29 dvitaškių... ir lygiai tiek pat tritaškių. Bet treneriui Pablo Laso akis po rungtynių labiau kliuvo už kito skaičiaus.

Duodamas interviu televizijai ilgametis „Real“ treneris bruko protokolą prieš kameros objektyvą ir pakeltu tonu tvirtino niekada gyvenime nematęs, kad jo komanda per visą mačą nė karto nestotų prie baudų metimų linijos.

„Žalgiris“ sėkmingai tvarkėsi su pirmoje tarpusavio akistatoje komandą skriaudusiu W. Tavaresu, kuris šįsyk tenkinosi 6 taškais. Nors bokštas iš Žaliojo Kyšulio salų atkovojo 9 kamuolius, jis taip pat ir klydo daugiausiai – 6 kartus.

Tačiau žalgiriečiai beviltiškai nusileido varžovams kovodami „po lenta“ (21:37), prastai atakavo iš visų distancijų ir sužaidė vienas nerezultatyviausių sezono rungtynių. Vos tašku mažiau jie pelnė tragiškai susiklosčiusiame mače su Tel Avivo „Maccabi“ (57:85).

Varžovų gynybos surakintas Marius Grigonis pelnė tik 6 taškus, o Joffrey Lauvergne'as apskritai užduso Madride – prancūzas pataikė vienintelį dvitaškį iš 5, atkovojo tik 2 kamuolius, o jo žaidimas buvo įvertintas -3 naudingumo balais.

Vieninteliu šviesuliu Ispanijos sostinės svečiams tapo P. Jankūnas. Kapitonas žaidė ir rezultatyviausiai, ir naudingiausiai šiame sezone. Veterano kraityje – 13 taškų, 7 atkovoti kamuoliai ir 23 naudingumo balai.

Penktadienį jis rezultatyviausių visų laikų Eurolygos žaidėjų suvestinėje iš penktos vietos išstūmė dėl traumos žaisti negalėjusį „Real“ senbuvį Sergio Llullą.

P. Jankūnas per visą karjerą yra pelnęs 3148 taškus, o ispanas – 3144.

Simbolinę 2500 taškų ribą peržengė kitas „Real“ simbolis Jaycee Carrollas.

„Real“: Gabrielis Deckas 14 (4/5 trit., 6 atk. kam.), Jaycee Carrollas ir Trey Thompkinsas – po 12, Nicolas Laprovittola 9, Walteris Tavaresas 6 (9 atk. kam., 6 kl.);

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 13, Nigelis Hayesas 11 (3/3 trit.), Thomasas Walkupas ir Lukas Lekavičius – po 8, Marius Grigonis 6, Rokas Jokubaitis ir Augustine'as Rubitas – po 4, Joffrey Lauvergne'as ir Martinas Gebenas – po 2.

Statistika („Real“ – „Žalgiris):

Dvitaškiai: 14/29 (48 proc.) – 17/40 (43 proc.)

Tritaškiai: 14/29 (48 proc.) – 4/12 (33 proc.)

Baudų metimai: 0/0 (0 proc.) – 12/12 (100 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 37 – 21

Rezultatyvūs perdavimai: 19 – 13

Perimti kamuoliai: 9 – 11

Klaidos: 22 – 14

Blokai: 3 – 0

Madride „Žalgiris“ vertėsi be Artūro Milaknio, „Real“ nepadėjo ne tik nuo praėjusio gruodžio nerungtyniaujantis Anthony Randolphas, bet ir Rudy Fernandezas, S. Llullas bei Jeffery Tayloras.

Kauniečiams nepavyko pasiekti revanšo už apmaudų pralaimėjimą namuose praėjusį lapkritį 90:93.

Bendras tarpusavio dvikovų balansas dar smarkiau pakrypo į „Real“ pusę: ispanai laimėjo 24, lietuviai – 8 sykius.

Martino Schillerio auklėtiniai Pirėnų pusiasalyje žaidė ketvirtas rungtynes paeiliui – prieš tai svečiuose buvo nugalėta „Valencia“, nesėkmingai šturmuotos Vitorijos „Baskonia“ ir „Barcelona“ tvirtovės.

Į šią išvykų į Ispaniją seriją įsiterpė tik antradienį Kaune sužaistas atidėtas Eurolygos susitikimas su Belgrado „Crvena Zvezda“, kurį šeimininkai laimėjo 75:62.

„Real“ antrame reguliaraus sezono rate kol kas rungtyniauja prasčiau nei pirmajame ir buvo pralaimėję dvi paskutines akistatas.

Kitą savaitę „Žalgiris“ namuose priims Vilerbano ASVEL (Prancūzija) ir Milano „Olimpia“ (Italija), „Real“ viešės Rusijoje, kur susikaus su Maskvos srities „Chimki“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (538)