Duodamas interviu tass.ru, A. Kirilenka tvirtino, kad palaiko FIBA atrankų langų sistemą.

„Aš už atrankos langus. Žinoma, būtų geriau, jei konfliktas su Eurolyga būtų išspręstas. Tai būtų idealu. Kodėl kalbu apie Eurolygą? Vis dėlto tai yra pajėgiausia Europos žemyno krepšinio lyga. Jei ji darytų pertrauktas per atrankos langus, tai rinktinėse žaistų aukštesnio meistriškumo krepšininkai. Galiausiai tai pritrauktų didesnį dėmesį ir pačiai Eurolygai“, – kalbėjo Rusijos krepšinio legenda.

Ir tęsė: „Kodėl atrankos langai gerai? Dabar galima tikrai dažniau matyti nacionalinę ekipą. Pasidarė daug įdomiau – tai sveika visam tarptautiniam krepšiniui. Klubinis krepšinis – visai kas kita. O sirgti už savo šalies rinktinę – dvigubai arba trigubai maloniau. Bet kurioje šalyje į nacionalinę komandą žiūrima su meile ir dėmesiu“.

A. Kirilenka taip pat pastebėjo, kad nors buvo daugybė pokalbių tarp FIBA ir Eurolygos, bendro sprendimo taip ir nebuvo rasta.

„Man atrodo, kad FIBA atvira ir pasirengusi kuo greičiau sureguliuoti šį užsitęsusį konfliktą. Tačiau Eurolyga užėmė principinę poziciją: „esame pagrindinis klubinis turnyras, o visi kiti tegul pasislenka ir patraukia savo kalendorius“. Tai neįmanoma, nes prioritetas – nacionalinės federacijos. Labai gaila, bet negalvoju, kad ši problema bus išpręsta artimiausiu metu“, – sakė jis.

Sergejaus Bazarevičiaus auklėtiniai – vieni iš 24 būsimojo Europos čempionato dalyvių. Senojo žemyno pirmenybės 2022-aisiais vyks keturiose šalyse – Italijoje, Vokietijoje, Čekijoje ir Gruzijoje.

Be šalių šeimininkių kelialapius į Europos čempionatą yra iškovojusios Rusijos, Serbijos, Suomijos, Lenkijos, Slovėnijos, Ukrainos, Graikijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Kroatijos, Izraelio, Vengrijos, Ispanijos, Belgijos, Nyderlandų, Turkijos, Bulgarijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Estijos ir Lietuvos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)