„Sunkiai įsibėgėjome, bet kai tai padarėme, antroje rungtynių pusėje padirbėjome išties neblogai. Nieko pernelyg nekeitėme taktiškai, tik rimčiau pasižiūrėjome į savo žaidimo planą ir stropiau jo laikėmės. Tikiuosi, kad kitą kartą taip žaisime nuo pat pirmos sekundės. Antraip su Madrido „Real“ nepavyks išsisukti kaip šiandien“, – mačą komentavo Thomasas Walkupas.

Įžaidėjas antradienį pelnė 6 taškus ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Po dviejų savaičių pertraukos ant atsarginių suolo jau buvo ir jo dubleris Lukas Lekavičius. COVID-19 persirgęs „Žalgirio“ mažylis surinko 6 taškus.

„Sirgau lengvai, sugrįžti į aikštę buvo gal kiek sunkiau, bet gerai, kad turėjau pakankamai daug laiko pasiruošti. Turėjau tris individualias treniruotes ir dar tris – su komanda. Jaučiuosi pakankamai gerai, manau, reikalai ir toliau eis geryn“, – nesiskundė L. Lekavičius.

Komentuodamas mačą, 26-erių gynėjas taip pat išskyrė dvikovos metu pasitaisiusią gynybą.

„Pirmoje pusėje viskas pavyko blogai, ypač – gynyba. Po to susitvarkėme po savo krepšiu, ir viskas buvo gerai. Žaidėme žymiai agresyviau, ir tai buvo pagrindinė pergalės priežastis“, – vertino L. Lekavičius.

Tą pačią mintį – tik vaizdingiau – kartojo Nigelis Hayesas.

„Yra tokia knyga – „Pasakojimas apie du miestus“. O šiandien buvo pasektas „pasakojimas apie dvi rungtynių puses“, – palygino puolėjas.

Tiesa, skaityti mėgstantis krepšininkas netrukus prisipažino nežinantis, kas parašė jo paminėtą kūrinį.

Delfi priminus, jog „Pasakojimo apie du miestus“ autorius – Charlesas Dickensas, N. Hayesas liko nepatenkintas savimi.

„Šitai aš tikrai žinojau, atsiimu savo žodžius. Be abejo, aš tai žinojau“, – raukėsi humoro jausmo nestokojantis „Žalgirio“ legionierius.

Aikštėje raukytis jam nereikėjo – N. Hayesas sužaidė vienas geriausių savo rungtynių šio sezono Eurolygoje, pelnydamas 16 taškų ir 20 naudingumo balų.

Tiesa, 26-erių amerikietis pripažino, jog „Žalgiriui“ pasitarnavo ir oponentų rūpesčiai.

„Tam tikra prasme šiandien mums pasisekė, kadangi varžovai buvo stipriai nukraujavę dėl koronaviruso. Užuojauta jiems, bet mes turime siekti pergalės kiekvienose rungtynėse, ypač kai konkuruojame dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Turėjome pasinaudoti varžovų problemomis, ir tai padarėme. Antrą mačo pusę sužaidėme žymiai geriau nei pirmąją – kiečiau, protingiau. Madride turėsime gintis taip, kaip šiandien po pertraukos – tik ne pusę, o visą mačą“, – pažymėjo N. Hayesas.

Primename, kad rungtynės su Belgrado atstovais turėjo vykti dar vasario pradžioje, bet buvo atidėtos dėl koronaviruso protrūkio serbų klube. Antradienį Kaune „Crvena Zvezda“ turėjo tik dešimt žaidėjų – trūko Corey Waldeno, Langstono Hallo, Duopo Reatho, Landry Nnoko, Quino Colomo, o taip pat ekipą jau palikusio Johnny O'Bryanto.

Ketvirtadienį Martino Schillerio auklėtiniai svečiuosis „Real“ tvirtovėje, „Crvena Zvezda“ taip pat keliaus į Ispaniją ir penktadienį kausis su Vitorijos „Baskonia“.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)