Stipriausias Serbijos klubas pusę rungtynių laikėsi dėl itin aktyvios gynybos ir Marko Simonovičiaus šou. Vidutiniškai vos po 2,8 taško per rungtynes Eurolygoje iki tol rinkęs veteranas per pirmus du kėlinius sumetė 16 taškų.

Bet po pertraukos jis nebepridėjo nė vieno, o „Crvena Zvezda“ puolimo kibirkštis užgeso bežiūrint.

Tiesiog nebuvo kam ją kurstyti. Po koronaviruso protrūkio į rikiuotę dar negrįžo Corey Waldenas, Langstonas Hallas, Duopas Reathas, Landry Nnoko, Quino Colomas. Pridėkime praėjusią savaitę su ekipa galutinai atsisveikinusį Johnny O'Bryantą ir gausime daugiau nei pusę įprastai „Crvena Zvezda“ rinktų taškų, kuriuos pelnydavo būtent šie krepšininkai.

„Turint omenyje, kokios sąlygomis žaidėme, kaip apskritai sportavome pastarąsias 20 dienų, pasirodėme dar labai solidžiai. Buvo gerų dalykų, buvo klaidų, pabaigoje mūsų puolimas nutilo, nepajėgėme ilgiau išlaikyti intrigos. „Žalgiris“ pagerino gynybą, o mūsų vienintelis įžaidėjas buvo 21-erių Aleksa Uskokovičius.

Esant tokiai situacijai negaliu daug priekaištauti komandai. Tikiuosi, kad netrukus į treniruotes grįš daugiau žaidėjų“, – sakė D. Radonjičius, Kaune vertęsis devynių krepšininkų paslaugomis.

Šios rungtynės turėjo vykti vasario pradžioje, bet belgradiečius išguldė COVID-19.

Panašių nuotykių šiame sezone patyrė jau ne viena Eurolygos komanda, tik kai kurios kitos turėjo daugiau laiko susigrąžinti sportinę formą. Bet tai buvo dar pirmajame reguliaraus sezono rate.

Delfi paklaustas, ar neprašė klubo vadovų mėginti susitarti dėl vėlesnės rungtynių datos, D. Radonjičius prisipažino ir pats nematęs tokios galimybės.

„Nebeturime laisvų datų, kad galėtume dar labiau atidėti rungtynes. Adrijos lygoje tvarkaraštis taip pat susijaukė, laukia įtemptas ruožas. Neturėjome kitos išeities kaip tik žaisti dabar“, – teigė 51-erių juodkalnietis.

„Crvena Zvezda“ Eurolygoje pralaimėjo šeštą kartą paeiliui ir toliau išlieka priešpaskutinė 17-a (7/18). „Žalgiris“ (14/11) žengia devintas.

Pirmąją komandų akistatą praėjusį spalį kauniečiai svečiuose laimėjo 75:69. Bendra tarpusavio susitikimų Eurolygoje istorija taip pat palankesnė „Žalgiriui“ – 8:4.

Ketvirtadienį M. Schillerio auklėtiniai svečiuosis Madrido „Real“ tvirtovėje, „Crvena Zvezda“ taip pat keliaus į Ispaniją ir penktadienį kausis su Vitorijos „Baskonia“.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)