P. Gasolis grįžta į Europą žaisti po beveik dviejų dešimtmečių pertraukos. Simboliška, kad Senąjį žemyną išvykdamas į NBA jis paliko vilkėdamas „Barcelonos“ aprangą.

2020 metų lapkritį Portlando „Trail Blazers“ nutraukė sutartį su P. Gasoliu ir „Barcelona“ buvo tarp tų „karščiausių“ stotelių, kur galėjo pakrypti tolesnė puolėjo karjera.


Paaiškėjo, kad jis turi ir kitą motyvaciją – sugrįžti į geriausią sportinę formą ir su Ispanijos rinktine išvykti į savo penktas olimpines žaidynes, kurios vyks šiais metais Tokijuje.

Barselonos komandoje jis vėl suvienys jėgas su buvusiu komandos draugu Šarūnu Jasikevičiumi, kuris šiuo metu treniruoja Katalonijos sostinės ekipą.

2018-19 metų sezoną P. Gasolis sužaidė 30 rungtynių, per kurias vilkėjo San Antonijaus „Spurs“ ir Milvokio „Bucks“ marškinėlius. Paskutinį savo sezoną NBA jis vidutiniškai per rungtynes pelnė 3,9 taško ir atkovojo 4,6 kamuolio.

Tai yra toli nuo geriausių ispano karjeros vidurkių. Prieš tai per bet kurį iš 17 sezonų NBA P. Gasolis vidutiniškai per runtynes rinko ne mažiau nei po 10,1 taško ir atkovojo 7,3 kamuolio.

P. Gasolis – vienas geriausių visų laikų europiečių, žaidusių NBA lygoje. Jis 6 kartus rinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes, laimėjo 2001-2002 metų sezono NBA naujoko titulą, taip pat iškovojo du NBA čempiono titulus su Los Andželo „Lakers“ 2009 ir 2010.

Per visą savo karjerą P. Gasolis NBA sužaidė 1226 reguliariojo sezono rungtynes ir vidutiniškai pelnė 17 taškų, atkovojo 9,2 kamuolio, atliko 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,6 metimo.

Su Ispanijos nacionaline ekipa P. Gasolis triskart 2008, 2012 (sidabras) ir 2016 metais (bronza) iškovojo olimpinius medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)