Puikiai nuo pat pradžių žaidusio Nigelo Hayeso vedamas „Žalgiris“ po kelių minučių pirmavo 12:9, tačiau aikštės šeimininkų laukė nemaloni staigmena, kurią paruošė Belgrado ekipa.

Iš toli įsimėtęs Marko Simonovičius inicijavo „Crvena Zvezda“ spurtą 0:12 ir svečiai susikrovė 13 taškų persvarą 22:35. Įprastai šį sezoną vidutiniškai po 2,8 taškus per rungtynes renkantis 34 metų serbų veteranas po dviejų kėlinių savo sąskaitoje jau turėjo 16 taškų.

Du tritaškius pataikęs Marius Grigonis padėjo Lietuvos čempionams sugrįžti į kovą – įpusėjus dvikovai komandas skyrė 4 taškai – 40:44.

M. Grigonio ir N. Hayeso sėkmingas žaidimas leido žalgiriečiams po didžiosios pertraukos perimti iniciatyvą. Po spurto 10:0, aikštės šeimininkai jau pirmavo 55:50. Jordano Loydo sudėtingas tritaškis paskutinę ketvirčio sekundę neleido „Žalgiriui“ atsipalaiduoti.

Paskutinį kėlinį „Žalgirio“ gynyba veikė nepriekaištingai – svečiai net 6 minutes negalėjo pelnyti taškų, o M. Schillerio auklėtiniai skirtumą padidino iki 10 taškų – 70:60. Lietuvos čempionai per paskutines minutes neleido varžovams nė pagalvoti apie intrigą. Per paskutinį ketvirtį svečiai sukrapštė 4 taškus.

Žalgiris“: Marius Grigonis 17 (2/2 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 4/4 baudos, 6 rez.p., 24 naud.b.), Nigelas Hayesas 16, Augustinas Rubitas 15 (8 atk.k.), Joffrey Lauvergne'as 9, Thomas Walkupas (7 rez.p.) ir Lukas Lekavičius po 6, Paulius Jankūnas 4, Martinas Gebenas 2, Rokas Jokubaitis ir Steve'as Vasturia po 0.

„Crvena Zvezda“: Jordanas Loydas ir Marko Simonovičius po 16, Aleksa Uskokovičius 9, Ognjenas Dobričius 8.

"Žalgiris" - "Crvena Zvezda" rungtynių statistika

Kauno „Žalgiris“ šią savaitę žaidžia dvi Eurolygos rungtynes ir tai ne dėl dvigubos savaitės, o dėl atidėtų rungtynių su Belgrado „Crvena Zvezda“. Serbijos ekipa vasario mėnesio pradžioje neatvyko į Kauną dėl COVID-19 viruso protrūkio.

Pirmose tarpusavio rungtynėse „Žalgiris“ išvykoje įveikė Belgrado ekipą 75:69.

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos čempionai Madride susikaus su vietos „Real“ ekipa.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (402)