Lietuvos rinktinė pirmadienį nugalėjo 77:76 ir paskutinioji rezervavosi sau bilietą į 2022 metais vyksiančias pirmenybes.

Po mačo arti sensacijos buvę Danijos krepšininkai sunkiai tvardė emocijas ir skundėsi teisėjavimu dvikovos pabaigoje.

„Jei atvirai, tai – kažkokia nesąmonė. Geriau daugiau nieko nebesakysiu. Bet būtent dėl to mažos federacijos niekada nepakyla į viršų“, – rėžė pats A. Darboe, galėjęs išvesti savo komandą į priekį likus žaisti 8 sek. iki ketvirto kėlinio pabaigos.

„Mes žaidėme kietai, jie žaidė kietai – buvo geros rungtynės. Lietuviams keliskart pasisekė – buvo teisėjų sprendimų, kurie, mano nuomone, turėjo būti kitokie. Bet jei nori nugalėti tokią didelę krepšinio šalį kaip Lietuva, turi pats tai ir padaryti – negali pasikliauti kažkuo kitu“, – pridūrė Kevinas Larsenas.

Tuo metu lietuvių vairininkas Darius Maskoliūnas buvo įsitikinęs, jog M. Kalnietis paskutinį metimą blokavo pagal taisykles.

„Danai neturėtų turėti pretenzijų“, – sakė treneris.

Pats M. Kalnietis nepraleido progos pašmaikštauti.

„Treneris ryte kažkaip sakė man nešokinėti, kad jau esu tam per senas. Bet pašokau, ir nieko“, – spaudos konferencijoje šelmiškai žvilgtelėjęs į greta sėdintį D. Maskoliūną, šypsojosi komandos kapitonas.

Įvertinimo sulaukė ir danai: to paties A. Darboe perdavimas pro nugarą, sukūręs erdvės tiksliam tolimam K. Larseno metimui, epizodų dešimtuke užėmė septintą vietą.

Kartu su Lietuva į finalinį etapą žengia kelialapį jau praėjusį šeštadienį užsitikrinusi C grupės nugalėtoja Belgija (4/2) bei šeimininkų teisėmis Europos čempionate dalyvausianti Čekija (2/4).

Senojo žemyno pirmenybės 2022 metų rugsėjo 1-18 dienomis vyks Čekijoje, Gruzijoje, Italijoje ir Vokietijoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)