Likus 5 sek. iki atrankos rungtynių pabaigos Angola pirmavo 73:72, tačiau Kenijos rinktinės kapitonas, pasivarinėjęs kamuolį prie tritaškio linijos, kiek peržengė ją ir, praleidęs prašokusį pro šalį varžovą, pataikė sudėtingą metimą su finaline dvikovos sirena.

Kenija ne tik šventė pergalę 74:73 prieš Angolą. Šis laimėjimas pirmą kartą po 28 metų pertraukos atvėrė rinktinei duris į Afrikos pirmenybes.

Reikėtų paminėti faktą, kad įveikta Angola žemyno čempione buvo tapusi 11 kartų.

13 taškų pelnęs ir 8 kamuolius atkovojęs Tomas Wamukota neslėpė džiaugsmo: „Mes dėl šio momento dirbome visą savo gyvenimą“. 27 metų vidurio puolėjas dar net nebuvo gimęs, kai jo gimtoji šalis paskutinį kartą dalyvavo Afrikos čempionate. Kenija 1993 metais Afrikos pirmenybėse užėmė 4 vietą.

Kenijos rinktinės vyriausioji trenerė L. Mills taip pat pateko į žemyno istorijos knygas.

Iš Australijos atvykusi specialistė tapo pirmąja moterimi Afrikoje, vadovavusia vyrų krepšinio komandai ir padėjusi jai įveikti atranką.

Liz Mills

„Įveikėme labai stiprų varžovų ir jausmas yra nerealus“, – kalbėjo australė.

Po įspūdingos pergalės ir užsitikrinto kelialapio į Afrikos pirmenybes Kenijos rinktinė paskutines atrankos rungtynes sekmadienį beviltiškai pralaimėjo B grupės autsaideriams Mozambiko krepšininkams – 44:71. Tačiau tai situacijos nekeičia – Kenija žais Afrikos pirmenybėse po 28 metų pertraukos.

Afrikos krepšinio čempionatas vyks 2021 metų rugpjūčio 24 – rugsėjo 5 dienomis Ruandoje. Iš 16 dalyvių aiškios jau yra 13: Ruanda, Nigerija, Pietų Sudanas, Malis, Senegalas, Dramblio Kaulo Krantas, Tunisas, Angola, Egiptas, Kamerūnas, Pietų Afrikos Respublika, Kongas ir Kenija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)