2022-ųjų Europos krepšinio čempionate kaimynų latvių nepamatysime. Lemiamose atrankos rungtynėse šeštadienį Latvijos krepšininkai 65:66 nusileido bulgarams ir liko be Senojo žemyno pirmenybių pirmą kartą nuo 1999-ųjų.

2019-aisiais Latvijos nacionalinės komandos vairą perėmęs R. Štelmaheris po pralaimėjimo bulgarams iškart sulaukė klausimo apie atsistatydinimą.

„Taip, atsistatydinimą apsvarstysiu“, – trumpai tarė specialistas, treniruojantis ir Talino „Kalev“ klubą.

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkas atsakomybės nesikrato.

„Atsiprašau visų sirgalių, kurie mumis tikėjo. Prisiimu visą atsakomybę dėl tokios nesėkmės. Padariau klaidų ir esu dėl jų kaltas“ – apgailestavo R. Štelmaheris.

Vis dėlto vienas Latvijos rinktinės lyderių Dairis Bertanis mano, kad kaltas yra ne tik treneris.

„Kaltas ne tik treneris, kalta visa komanda. Kiekvienas iš mūsų galėjome žaisti geriau. Ketvirtasis kėlinys buvo tragedija. Tokios svarbos rungtynėse taip žaisti negalima“, – kalbėjo D. Bertanis.

D. Bertanis iš Maskvos srities „Chimki“ klubo atskubėjo rinktinę gelbėti kartu su Janiu Timma, tačiau jų pastangų buvo maža.

Latvijos rinktinė atrankos varžybose liko iškovojusi vieną pergalę per penkis mačus. H grupės dugne ją paliko į Europos čempionatą patekusios Bulgarijos, Graikijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)