Mačą nebeaktualiu pavertė ankstesnėse šeštadienio rungtynėse Belgijos iškovota triuškinanti pergalė prieš Daniją 88:65.

Belgams (4/1) ji užtikrino kelialapį į kitais metais vyksiantį finalinį etapą, lietuviams (3/2) ir danams (2/3) lemtingas bus tarpusavio mūšis pirmadienį – pralaimėjusi komanda liks už borto. Čekai (1/4) Senojo žemyno pirmenybėse varžysis šeimininkų teisėmis.

Pirmadienį C grupės „burbulo“ šeimininkai privalės pasiekti revanšą už sensacingą nesėkmę praėjusį lapkritį 76:80.

Taškų skirtumas šioje vietoje jau nebebus svarbus, ir į kovą dėl paskutinio kelialapio Čekija įkišti trigrašio negalėjo.

Nors D. Maskoliūnas, panašu, buvo klaidingai įsitikinęs, jog būtent pergalė prieš čekus supaprastino jo auklėtinių užduotį paskutiniame ture.

Delfi paklaustas, kas jam buvo svarbiausia turnyrinės reikšmės neturėjusiame šeštadienio mače, specialistas kiek suglumo.

„Kaip tai neturėjo turnyrinės reikšmės? Juk galėjo taškų skirtumas prisidėti, – sakė D. Maskoliūnas. – Šiaip ar taip, manau, kad savo pralaimėjimų limitą išnaudojome seniai. Dabar einame laimėti kiekvienas rungtynes. Tikiuosi, taip pat susikaupę būsime pirmadienį: turime padaryti tai, ko nepadarėme iš karto.“

Treneris nesureikšmino trečio kėlinio, kuriame lietuviai nusileido 16:22, ir pralaimėtos kovos „po lenta“ (27:30).

Svarbiausių priekinės linijos žaidėjų šįkart neturėję čekai, kurių nė vienas krepšininkas nebuvo aukštesnis nei 205 cm, vien puolime sugriebė 16 atšokusių kamuolių.

FIBA atranka: Lietuva - Čekija. Statistika

Anot D. Maskoliūno, tai buvo pasekmė lietuvių bandymo prisitaikyti prie varžovų – šeimininkai dažnai žaidė lengvesniu nei įprasta penketu, naudojo gynybą besikeičiant dengiamaisiais.

„Nuvylė kova po krepšiu, bet nieko, kartais tokiomis aplinkybėmis taip nutinka. Dėl to ir dėl neteisingų sprendimų puolime trečiame ketvirtyje buvo duobelė, bet bendrai gal 80 proc. mačo esu patenkintas. Komanda buvo susikaupusi, rodė puikią energiją“, – didžiausią ekipos pergalę šiame kvalifikacijos cikle komentavo strategas.

Šeštadienio mačui D. Maskoliūnas neregistravo gynėjo Arno Veličkos ir vidurio puolėjo Mareko Blaževičiaus.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes su čekais prieš metus taip pat Vilniuje lietuviai laimėjo 97:89.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)