Barselonoje P. Gasolio pagrindinis tikslas – sugrįžti į geriausią sportinę formą ir pasiruošti Tokijo olimpinėms žaidynėms, todėl žais už simbolinį užmokestį.

Į „Barceloną“ P. Gasolis grįžta beveik po 20 metų, kai iš Katalonijos sostinės persikėlė į NBA. Vidurio puolėjas turėtų prisijungti prie komandos, kuriai vadovauja jo geras pažįstamas Šarūnas Jasikevičius, artimiausiomis dienomis.

P. Gasolis puikiai sutaria ir su Nikola Mirotičiumi, su kuriuo teko susidurti žaidžiant Čikagos „Bulls“ ir Milvokio „Bucks“ komandose.


Pamatęs, kokį ažiotažą Ispanijoje sukėlė galimas jo sugrįžimas į Barseloną, P. Gasolis ėmėsi gesinti aistras.

„Išgirdęs naujienas Ispanijoje noriu pasidalinti, kad vis dar visą dėmesį skiriu reabilitacijai po traumos ir dar nesu pasirengęs grįžti į aikštę. Kai tik turėsiu ką pranešti, iš karto tai padarysiu per socialinius tinklus. Ačiū labai už paramą“, – rašė jis, taip nei patvirtinęs, nei paneigęs „Mundo Deportivo“ informaciją apie jo sugrįžimą į „Barceloną“.

2018-19 metų sezoną P. Gasolis sužaidė 30 rungtynių, per kurias vilkėjo San Antonijaus „Spurs“ ir Milvokio „Bucks“ marškinėlius. Paskutinį savo sezoną NBA jis vidutiniškai per rungtynes pelnė 3,9 taško ir atkovojo 4,6 kamuolio. Tai yra toli nuo geriausių ispano karjeros vidurkių.

Prieš tai per bet kurį iš 17 sezonų NBA P. Gasolis vidutiniškai per runtynes rinko ne mažiau nei po 10,1 taško ir atkovojo 7,3 kamuolio.

P. Gasolis – vienas geriausių visų laikų europiečių, žaidusių NBA lygoje. Jis 6 kartus rinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes, laimėjo 2001-2002 metų sezono NBA naujoko titulą, taip pat iškovojo du NBA čempiono titulus su Los Andželo „Lakers“ 2009 ir 2010.

Per visą savo karjerą P. Gasolis NBA sužaidė 1226 reguliariojo sezono rungtynes ir vidutiniškai pelnė 17 taškų, atkovojo 9,2 kamuolio, atliko 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,6 metimo.

Su Ispanijos nacionaline ekipa P. Gasolis triskart 2008, 2012 (sidabras) ir 2016 metais (bronza) iškovojo olimpinius medalius

Tokijo olimpiada P. Gasoliui būtų penktoji jo karjeroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)