Ši dvikova FIBA atrankos į Europos čempionatą C grupės turnyro lentelėje neįnešė korekcijų. D. Maskoliūno auklėtiniams vis tiek būtina pirmadienį įveikti Danijos rinktinę, kad iškovotų bilietą į „Eurobasket 2022“ turnyrą.

Susikaupę ir ryžtingai nusiteikę lietuviai sėkmingiau pradėjo dvikovą ir netrukus ėmė diktuoti savo sąlygas aikštėje. Tomas Dimša draskė varžovų gynybą aštriais prasiveržimais, Eimantas Bendžius pataikė du tritaškius ir po pirmo kėlinio D. Maskoliūno auklėtiniai pirmavo 31:15.

Drąsiai keisdamas žaidėjus D. Maskoliūnas neprašovė – įėję į aikštę Lietuvos rinktinės žaidėjai su šviežia energija toliau didino skirtumą. Mindaugas Kuzminskas blokavo varžovų tritaškį metimą ir greitoje kontratakoje įkrovė kamuolį iš viršaus, didindamas skirtumą antrame kėlinyje iki 19 taškų – 42:23.

Po didžiosios pertraukos čekai nupylė lietuvius šaltu dušu, kai spurtu sumažino skirtumą iki 7 taškų – 52:45. Mūsų šalies krepšininkai svečius stabdė rinkdami taškus nuo baudų metimo linijos ir po trijų kėlinių susigrąžino dviženklį pranašumą.

Paskutiniame ketvirtyje puikiai žaidęs Vaidas Kariniauskas ir vėl tritaškiais prabilę Mindaugas Kuzminskas ir E. Bendžius padėjo Lietuvos rinktinei įpusėjus kėliniui padidinti skirtumą iki triuškinamo – 80:60. Per likusį laiką intriga net nekvepėjo.

Lietuva: Vaidas Kariniauskas 15 (6 rez.p.), Eimantas Bendžius 14 (4/4 tritaškiai), Gytis Masiulis 13, Tomas Dimša 12, Mindaugas Kuzminskas 10 (7 atk.k.), Regimantas Miniotas ir Arnas Butkevičius po 8, Šarūnas Vasiliauskas 6, Laurynas Birutis ir Jonas Mačiulis po 4, Mantas Kalnietis ir Mindaugas Girdžiūnas po 0.

Čekija: Martinas Peterka 18, Martinas Križas ir Simonas Purslas po 12, Jaromiras Bohačikas 11, Vojtechas Hrubanas 10.

FIBA atranka: Lietuva - Čekija. Statistika

Šeštadienį kitose rungtynėse Vilniuje bilietą į Senojo žemyno pirmenybes užsitikrino belgai (4-1). Jie 88:65 (24:17, 16:17, 26:15, 22:16) nugalėjo Danijos (2-3) nacionalinę ekipą. Tai penktas iš eilės kartas, kai belgai žais Europos krepšinio čempionate.

Čekai su viena pergale žengia paskutinėje vietoje, tačiau jie dėl vietos Europos čempionate gali būti ramūs – dalyvaus šeimininkų teisėmis.

Tad iš C grupės į „Eurobasket 2022“ pateks arba Lietuvos, arba Danijos rinktinės. Kam pavyks sugriebti paskutinį kelialapį iš C grupės, paaiškės pirmadienį .

Per Nepriklausomybės laikotarpį Lietuvos rinktinė vienintelį kartą praleido Europos pirmenybes 1993 metais. Vargu, ar kas nors norėtų po 28 metų išgyventi tokį scenarijų.

Prieš FIBA atrankos langą Lietuvos rinktinės strategą su praėjusiu 50-uoju gimtadieniu pasveikinęs LKF prezidentas Arvydas Sabonis kreipėsi ir į krepšininkus, ragindamas žaisti be netikėtumų. „Chebrytė, manau, turi galimybę padaryti gerą dovaną. Jei atvirai, jau užkniso blecha. Man gėda, mums gėda blecha. Vyrukai, jomajo, nors vieną langą padarykit, blecha, be širdies smūgių, stresų“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)