„Tai buvo prastos mums rungtynės. Aišku, varžovai – labai stiprūs, bet man nepatiko mūsų kovingumo lygis. Fiziškai vaikinai išsikrovė visiškai, tačiau dar yra psichologija, koncentracija. Jos trūko abiejose aikštės pusėse, ir dėl to nesame patenkinti“, – susitikimą komentavo Lietuvos čempionų strategas Martinas Schilleris.

Panašiai kaip pirmojo rato akistatoje Kaune, Barselonoje jo auklėtiniai ypač prastai grįžo ant parketo po didžiosios pertraukos.

38-erių austras stabdė rungtynes sužaidus vos 2 min. trečiajame kėlinyje ir rėkė taip, kad girdėti turėjo net Lietuvoje dėl koronaviruso likęs Lukas Lekavičius.

Treneris per minutės pertraukėlę nebandė braižyti derinio ar duoti konkrečių nurodymų – vien necenzūriniais žodžiais išplūdo komandos žaidimą. Pakilusius nuo suolo krepšininkus aplink save subūrė Thomasas Walkupas, pabandęs sudėlioti taktinius akcentus.

„Man nepatiko, kaip mes išėjome iš rūbinės. Akivaizdu, kad tuo metu mums reikėjo emocijų. Dėl to taip elgiausi per pertraukėlę“, – vėliau paaiškino M. Schilleris.

Tik jokio rezultato ši šoko terapija nedavė.

„Barcelona“ visiškai kontroliavo žaidimą, o jos treneris Šarūnas Jasikevičius antroje mačo dalyje galėjo pataupyti savo lyderius.

„Žalgirio“ desperaciją susidūrus su kataloniška gynyba geriausiai apibūdina du skaičiai: 20 klaidų ir 7 gauti blokai (daugiausiai šiame sezone). Nė vienas svečių atstovas nepelnė dviženklio taškų skaičiaus.

M. Schillerio auklėtiniams akivaizdžiai stigo žaidimo organizacijos, ir tą tik paryškino pagrindinio įžaidėjo Thomaso Walkupo minutes apribojusios skrandžio problemos.

„Thomasas apsinuodijo ir vėmė visą naktį. Esu laimingas, kad jis apskritai žaidė. Rokui Jokubaičiui buvo sunku prieš „Barcelona“ spaudimą po visą aikštę. Jam tai – pamoka ir galimybė augti. Žinoma, mums šiek tiek trūko L. Lekavičiaus, jo greičio“, – sakė žalgiriečių vairininkas.

Dar blogiau, jog po savuoju krepšiu kauniečiai nepajėgė pasiūlyti kažko bent iš tolo panašaus kaip buvo namų rungtynėse su „Barcelona“.

„Daug užduočių nepadarėme, ypač gynyboje. Mūsų gynybos pagrindai šiandien visiškai neveikė. Neveikė gynyba nuo varžovų žaidimo du prieš du, užtvarų apėjimas, neateidavo pagalba, neprasižengdavome, kai reikėdavo“, – graužėsi vidurio puolėjas Martinas Gebenas.

Primename, kad pirmą tarpusavio dvikovą Kaune praėjusį gruodį katalonai laimėjo 73:62.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dvejos rungtynės: antradienį lietuviai namuose žais dėl COVID-19 protrūkio Belgrado „Crvena Zvezda“ klube nukeltą mačą, o ketvirtadienį Madride stos prieš vietos vietos „Real“.

„Barcelona“ kitą savaitę savo aikštėje žais su Vilerbano ASVEL.

"Barcelona" - "Žalgiris" rungtynių statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)