B grupės lyderė Italija turi garantuotą vietą Europos čempionate kaip turnyro šeimininkė, todėl į finalinį turnyrą turi progą prasibrauti žemiau esančios Rusijos ir Estijos rinktinės. Nė vienos pergalės neiškovojusi Šiaurės Makedonija penktadienį turi paskutinį šansą dvikovoje su Rusija.

Dar vienas rungtynes italai penktadienį žais su Estija.

Rungtynių ketvirtadienį pabaigoje įtemptą kovą italų naudai nulėmė taiklūs tritaškiai metimai.

Nugalėtojams 18 taškų pelnė Amedeo Tessitori, 13 – Marco Spissu (9 rezultatyvūs perdavimai), 11 – Giampaolo Ricci, 9 – Leonado Candi.

Šiaurė Makedonijos rinktinėje dvigubu dubliu pasižymėjo Nenadas Dimitrijevikjas – 24 taškai ir 12 rezultatyvių perdavimų. 17 taškų pridėjo Jacobas Wiley, 15 – Vojdanas Stojanovskis.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Vietą Europos čempionate jau užsitikrinusi Slovėnija ketvirtadienį 84:72 (23:15, 17:21, 25:22, 19:14) nugalėjo Vengriją.

Slovėnai pirmavo beveik visas rungtynes ir iškovojo trečią pergalę F grupėje.

Slovėnija: Jaka Blažičius 24, Luka Rupnikas 13, Gregoras Hrovatas 12, Žiga Dimecas 10.

Vengrija: Zoltanas Perlas 16, Davidas Vojvoda 13.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Per paskutinį FIBA atrankos langą paaiškės likusios 13 FIBA 2022 Europos čempionato dalyvės. Senojo žemyno pirmenybės vyks Čekijoje, Vokietijoje, Gruzijoje ir Italijoje. Šių valstybių nacionalinė ekipos dalyvauja šeimininkų teisėmis.

Aiškios 7 rinktinės, jau iki šio FIBA atrankos lango užsitikrinusios vietą Europos čempionate: Bosnija ir Hercegovina, Kroatija, Graikija, Izraelis, Slovėnija, Ispanija ir Ukraina.

Lietuvos rinktinė per paskutinį langą dėl vietos Senojo žemyno pirmenybėse šeštadienį ir pirmadienį susigrums atitinkamai su Čekijos ir Danijos rinktinėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)