„Barcelona“ demonstruoja geriausią gynybą Eurolygoje (varžovams leidžia pelnyti vidutiniškai 74 taškus) ir daro mažiausiai klaidų (vidutiniškai 15 per rungtynes). „Žalgiris“ savo ruožtu yra viena geriausiai atakuojančių komandų – antroji pagal pataikymo procentą (52,5 proc.) ir lyderė pagal pataikytus tritaškius (42,7 proc.).

„Nesigilinsiu į detales, bet atletiškumo, gynybos talento ir gerai vykdomų schemų kombinacija daro „Barceloną“ itin galinga gynyboje“, – pastebėjo M. Schilleris.

Anot jo, nevertėtų išskirti atskirų žaidėjų, nes visa katalonų kariauna yra unikali savo kokybe: „Nickas Calathesas – vienas labiausiai ir ilgiausiai dominuojančių įžaidėjų Eurolygoje, o Corry Higginsas itin patobulėjo, matėme tai „Copa del Rey“ finale, tačiau reikia kalbėti ne tik apie šiuos žaidėjus, bet ir visą komandą, kuri visa yra stipri. Kalbant apie žaidimą tai unikali komanda, o ką jau kalbėti apie aukštaūgių Brandono Davieso ir Nikolos Mirotičiaus tandemą“.

„Barcelona“ Eurolygoje fiksavo 6 pergalių iš eilės seriją, kol paskutinėje dvikovoje Stambule 86:88 turėjo pripažinti „Anadolu Efes“ krepšininkų pranašumą, o „Žalgiris“ siekia atsitiesti po paskutinio pralaimėjimo Vitorijos „Baskonia“ ekipai.

Komandos pirmąjį kartą tarpusavyje žaidė Kaune praėjusių metų gruodį. Tuomet daugiausiai žalos Lietuvos čempionams padarė buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas, pelnęs 16 taškų, dar 15 taškų pridėjo Kyle'as Kuričius. Katalonai tuomet laimėjo 73:62.

Lietuvos čempionų treneris sakė, kad pagrindinis uždavinys po Karaliaus Mindaugo taurės finalo buvo leisti žaidėjams atsigauti fiziškai. Uždavinį per ateinančias rungtynes apsunkina ir tai, kad dėl COVID-19 infekcijos prie komandos vis dar negali prisijungti Lukas Lekavičius.

„Lukas sveiksta, bet negalėtų dar žaisti pagal Eurolygos „COVID-19“ taisykles net jei būtų sveikas. Patricio Garino mėgina grįžti, treniruojasi, tiesa, be kontakto. Steve'as Vasturia sveikas ir gali žaisti“, – pasakojo M. Schilleris pridurdamas, kad Marekas Blaževičius buvo išleistas į Lietuvos nacionalinę ekipą, kuri ateinantį šeštadienį ir pirmadienį žais FIBA Europos čempionato atrankos rungtynes Vilniaus „burbule“.

„Žalgirio“ strategas taip pat sulaukė klausimo, kiek ilgai tokiame lygyje gali žaisti kapitonas Paulius Jankūnas.

„Priklausys nuo jo paties. Jis turi patirties, bet kitas dalykas – pasirūpinti savo kūnu. Jis tai daro, todėl gali žaisti šiame lygyje ir ilgiau. Jis, kaip ir Artūras Milaknis, labai svarbūs komandai. Jie turi patirties, charakterį, yra lyderiai ir tinkamai nuteikia kitus“, – tvirtino M. Schilleris.

„Barcelona“ su „Žalgiriu“ susitiks ketvirtadienį 22 val. Lietuvos laiku.

Kitą savaitę Kauno „Žalgirio“ laukia 2 rungtynės: vasario 23 dieną namie su Belgrado „Crvena Zvezda“ (žaidžiamos buvusios nukeltos rungtynės dėl COVID-19), o vasario 25 dieną – Madride su vietos „Real“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)