„Visuomet geriau laimėti nei pralaimėti ir aš labai džiaugiuosi, kad mes pasiekėme pergalę. Mėgaujamės tuo, tačiau tai dar ne pabaiga – reikia grįžti į ritmą Eurolygoje, tęsti tobulėjimą ir mokytis“, – spaudos konferencijoje po sekmadienio pergalės prieš Madrido „Real“ 88:73 kalbėjo Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičius laimėjo Karaliaus taurę jau ketvirtą kartą karjeroje (2001, 2003, 2013, 2021 metais), tačiau pirmą kartą – kaip treneris. Lietuvis netramdė savo džiaugsmo bei nenustygdamas vietoje šventė su auklėtiniais.

Pirmiausiai treneris sveikino MVP apdovanojimą atsiėmusį Cory Higginsą, kuris finalo rungtynėse į „Real“ krepšį įmetė 20 taškų.

Katalonai nugvelbė titulą, kuri „Real“ krepšininkai laimėjo pernai. Karaliaus taurė į Barseloną grįžta po dvejų metų pertraukos.

Šį trofėjų „Barcelona“ per savo istoriją yra laimėjusi 26 kartus.

„Esu labai laimingas, kad laimėjome šį trofėjų. Per pirmąsias 20 minučių žaidėme puikiai. Galbūt vėliau tokios koncentracijos neišlaikėme, tačiau mano auklėtiniai nėra robotai, o ir Madrido „Real“ yra gera komanda“, – sakė lietuvis, priminęs, kad tai trečios rungtynės per paskutines tris dienas. Be to, Malagos „Unicaja“ komanda penktadienį buvo įveikta tik po pratęsimo.

„Natūralu, kad tokioje situacijoje ateina nuovargis, o varžovas – labai galingas ir patyręs, todėl trečiame kėlinyje visko nutinka. Reikėjo tikėtis, kad po pertraukos Madrido ekipa imsis iniciatyvos, – kalbėjo „Barcelona“ strategas. – Šis titulas labai svarbus, tačiau dabar turime stengtis dar daugiau ir tęsti pradėtą darbą, nes laukia dar ilgas kelias. Bet kuriuo atveju, šiandien reikia švęsti“.

Anot lietuvio, prie pergalės daug prisidėjo gera atmosfera rūbinėje ir faktas, kad nė vienas žaidėjas nekelia savo interesų aukščiau nei komandiniai.

„Kiekvienas turi dirbti ir aukotis tuo pačiu metu. Turime laimėti kartu, tai ne tenisas ir ne golfas, tai – krepšinis. Mums reikia vieni kitų. Tokie klubai kaip „Barca“ ar „Real“ nesikeičia, čia visuomet privalai laimėti“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Šią savaitę sugrįžta Eurolygos kovos, kur „Barcelona“ ketvirtadienį namie susigrums su Kauno „Žalgiriu“, savaitgalį taip pat iškovojusiu Karaliaus Mindaugo taurę. Pirmose tarpusavio rungtynėse Kaune katalonai triumfavo 73:62.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)