Tarsi apsimiegoję ketvirtfinalį pradėję katalonai jau pirmame kėlinyje nuo Malagos „Unicajos“ atsiliko net 20 taškų skirtumu – 9:29, tad likusį laiką buvo priversti gelbėti savo kailį.

Nors „Barca“ galiausiai triumfavo 103:93 po pratęsimo ir išnešė sveiką kudašių bei vargais negalais prasibrovė į pusfinalį, vyriausiasis komandos treneris reiklusis Šarūnas Jasikevičius tikrai neliko patenkintas tokiu saviškių pasirodymu.

„Šis turnyras yra visai kitokio tipo varžybos. Jose viskas sukasi apie išgyvenimą ir mes išgyvenome iki šeštadienio, tačiau turime stipriai pagerinti savo žaidimą, nes taip žaisdami mes baskų nenugalėsime“, – tikino Šaras.

Specialistas iš Kauno šį kartą negailėjo ir kritikos sau bei prisiėmė atsakomybę už tokį prastą startą.

„Esu tikras, kad ruošdamas komandą šiam turnyrui kažką padariau blogai. Kalbėjome prieš rungtynes, kad paskutiniai varžovų rezultatai („Unicaja“ buvo pralaimėjusi dešimt mačų iš eilės – „Delfi“) tokiame turnyre nieko nereiškia, bet nemanau, kad mano žodžiai pasiekė žaidėjus“, – pripažino jis.

Jam ir jo auklėtiniams po varginančios kovos penktadienį iki pusfinalio liko tik 19 valandų, kai jų varžovai turės beveik 23 val. poilsio, o tai gali būti svarbus faktorius šeštadienį.

„Turime pagerinti savo discipliną, nes darome per daug mentalinių klaidų. Žaidėme neapgalvotai, be gynybos, jėgos ir kontakto, todėl pastatėme save į labai kelbią padėtį. Atrodė, kad mes šeštadienį nebežaisime. Tačiau mes atidavėme labai daug jėgų ir iškentėjome. Dabar turime atsigauti tiek fiziškai, tiek protiškai. „Baskonia“ mėgsta kietą krepšinį, bet šeštadienis bus nauja diena“, – teigė Š. Jasikevičius.

„Barcai“ daugiau nei pusę taškų (55 iš 103) surinko didysis trejetas: Cory Higginsas 22, Nickas Calathesas 17, Nikola Mirotičius 16.

Tuo metu „Unicajai“ net 33 taškus sukaupė gynėjas Dario Brizuela, kuris suklydo net 9 kartus.

Primename, kad šeštadienį vyksiančiuose pusfinaliuose titulą ginantis Madrido „Real“ susikaus su Tenerifės „Iberostar“ (nuo 17 val.), o „Barcelona“ susitiks su šalies čempione Vitorijos „Baskonia“ (nuo 20 val.), kuriai atstovauja ir du lietuviai – Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)