Apie CSKA susidomėjimą 26-erių metų 193 cm ūgio krepšininku skelbta dar metų pradžioje, juo taip pat domėjosi ir Atėnų „Panathinaikos“ bei Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“.

Visgi tuomet Lenkijos komanda „Zeliona Gora“, kuriai šį sezoną atstovauja G. Lundbergas, su įžaidėju atsisveikinti nepanoro.

Ketvirtadienį italų žurnalistas Matteo Andreani ir kiti žiniasklaidos šaltiniai informavo, kad CSKA pasiekė susitarimą su „Zeliona Gura“ – į Maskvą persikelsiantis danas su Rusijos klubu pasirašys 2,5 metų trukmės sutartį. Tiesa, CSKA pasilieka galimybę kontraktą nutraukti po šio sezono.

Anot kitų šaltinių, „Zeliona Gora“ iš CSKA gaus 300 tūkst. eurų vertės išpirką.

Šį sezoną G. Lundbergas demonstruoja itin rezultatyvų krepšinį. VTB Vieningoje lygoje pagal pelnomus taškus jis nusileidžia tik Aleksejui Švedui, vidutiniškai per mačą renka po 20,4 taško, sugriebia po 3,8 kamuolio ir atlieka po 5,4 rezultatyvaus perdavimo.

Rudenį, kai Danijos rinktinė sensacingai Vilniuje nukovė lietuvius, G. Lundbergas pelnė 28 taškus. Vėliau į čekų krepšį jis suvertė net 38 taškus.

CSKA šiuo metu į JAV yra išleidusi savo lyderį Mike'ą Jamesą – amerikietis iškeliavo į artimo žmogaus laidotuves. Kada jis sugrįš į Europą, kol kas nėra aišku.

G. Lundbergo įsigijimas – gerai apgalvotas CSKA žingsnis, kadangi šį sezoną dar nežaidusį Eurolygoje aukšto lygio krepšininką šiuo sezono momentu rasti sudėtinga. Taigi, tik VTB lygoje ir Lenkijos pirmenybėse rungtyniavęs danas maskviečiams galės padėti ir elitiniame Europos klubiniame turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)