Anot Eurolygos superžvaigždės, Š. Jasikevičius visomis išgalėmis „Barcelonos“ žaidėjams siekia išugdyti nugalėtojų mentalitetą.

O jį po eilės itin nesėkmingų sezonų Katalonijos klubas buvo praradęs. Paskutinį sykį Ispanijos čempione „Barcelona“ tapo dar 2014-aisiais, kai komandą treniravo Xavi Pascualis.

Prieš porą metų Svetislavo Pešičiaus treniruojamai komandai pavyko keletą kartų paeiliui laimėti taurės varžybas, tačiau tiek Eurolygoje, tiek šalies čempionate katalonai klupdavo.

„Šaras reikalauja būti blogesniems, būti blogiukams. Reikalauja mūsų eiti į aikštę ir rungtynes laimėti ne 20-ia, o 35 taškais, jeigu tik galime tai padaryti. Jeigu komanda nori būti laimėtoja, ji turi būti būtent tokia, turi pasirinkti šį kelią. Tu negali būti minkštas – vieną dieną vienoks, o kitą – kitoks. Tu kiekvieną dieną į aikštę turi eiti su tuo pačiu mentalitetu“, – teigė 29-erių metų aukštaūgis juodkalnietis, turintis Ispanijos pilietybę.

Anot N. Mirotičiaus, treneris iš Lietuvos puikiai žongliruoja žaidėjams skiriamomis minutėmis ir laiką aikštėje sugeba padalinti ganėtinai tolygiai. Ir krepšininkui tai patinka.

„Aš labai patenkintas dėl kitų. Labai džiaugiuosi, kad laiko gauna Sergi Martinezas, Artiomas Pustovijus, Rolandas Šmitas, Leandro Bolmaro. Nes jie yra žaidėjai, kurie gali žaisti, kurie gali gauti minučių. Jie pasinaudoja kiekviena jiems suteikta akimirka aikštėje“, – tvirtino N. Mirotičius.

„Ir tai yra gera taktika, pasiekti galutinėms pergalėms mums reikalingas kiekvieno indėlis – normalu, kad negali žaisti po 30 minučių per kiekvienas rungtynes. Kai tu turi žaisti – tu žaidi, o kai turi ilsėtis – treneris suteikia poilsio. Tai mums padeda“, – tęsė „Barcelonos“ žaidėjas.

Anot N. Mirotičiaus, iš S. Pešičiaus komandos vairą perėmęs Š. Jasikevičius buvo puikus pasirinkimas „Barcelonos“ klubui.

„Esu sužavėtas Jasikevičiaus krepšinio suvokimu. Nors yra jaunas specialistas, galima pastebėti, kiek daug jis žino, kaip savo žinias perteikia žaidėjams. Su juo gali pasikalbėti atvirai, žinoti, kad jis tave supras, stengsis padėti. Jis labai patinka ir sirgaliams – visi gali būti tik patenkinti dėl tokio klubo pasirinkimo, – pažymėjo jis. – Jasikevičius jau yra žaidęs Barselonoje ir triumfavęs čia kaip krepšininkas. Ir dabar neabejoju, kad jis čia triumfuos ir kaip treneris.“

Nikola Mirotičius ir Šarūnas Jasikevičius

Šį sezoną N. Mirotičius Eurolygoje sužaidė 17 rungtynių, per kurias vidutiniškai pelnė po 16,4 taško, atkovojo po 6,3 kamuolio ir rinko po 21,9 efektyvumo balo. Pagal naudingumą jis yra pirmas visoje Eurolygoje, pagal pelnomus taškus tarp turnyro krepšininkų puolėjas užima penktąją vietą.

Šią savaitę Eurolygoje komandos turi laisvą, nes daugelyje Europos šalių yra organizuojami nacionalinių taurės varžybų finalai.

Ispanijos taurės ketvirtfinalyje „Barcelona“ penktadienio vakarą žais su Malagos „Unicaja“. Pergalės atveju Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pusfinalyje susitiktų su Vitorijos „Baskonia“ ir Badalonos „Joventut“ poros laimėtojais.

Praėjusiais metais šį turnyrą laimėjo Madrido „Real“, o „Barcelona“ krito dar ketvirtfinalyje.

„Esame geros sportinės formos, tačiau tokios buvome ir pernai. Šis turnyras labai sudėtingas, viską lemia vienos rungtynės, todėl turime būti maksimaliai susikoncentravę. Reikia eiti nuo rungtynių link rungtynių, tik tokiu būdu galime kažką pasiekti. Ir pirmas mūsų iššūkis – „Unicaja“ komanda, kurią privalome gerbti“, – akcentavo „Barcelonos“ lyderis.

„Real“ Karaliaus taurę pradės nuo ketvirtfinalio kovos su Valensijos „Basket“, o pergalės atveju pusfinalyje kausis su Tenerifės „Lenovo“ ir Burgoso „San Pablo“ poros laimėtojais.

Eurolygoje su 17 pergalių iš 24 galimų „Barcelona“ yra vienvaldė turnyro lentelės lyderė. Ispanijos čempionate su 18 pergalių iš 21 galimos katalonai yra antri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)