Po pertraukos aukštesnę pavarą įjungę Martino Schillerio auklėtiniai namuose 95:76 (19:22, 23:26, 30:19, 23:9) įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (8-11).

Kauno klubas rungtynes baigė be A. Milaknio, kuris trečiajame kėlinyje susidūręs su varžovu Danieliu Amigo skaudžiai susižeidė petį ir toliau žaisti negalėjo.

„Žalgirio“ snaiperis šiuo metu yra Eurolygos rekordininkas pagal iš eilės sužaistas rungtynes. Jei jo trauma yra rimta, rekordinė serija kitą savaitę gali nutrūkti.

Negalint žaisti A. Milakniui, iniciatyvos antradienio vakarą ėmėsi Marius Grigonis, kuris sužaidė geriausias karjeros „Betsafe-LKL“ rungtynes – surinko 26 taškus bei 36 naudingumo balus.

Įspūdinga ir Thomaso Walkupo statistika: gynėjas buvo arti trigubo dublio – 10 taškų, 8 atkovoti kamuoliai, 11 rezultatyvių perdavimų ir 26 naudingumo balai.

Nors Martino Gebeno vedami kauniečiai jau pirmosiomis mačo minutėmis nurūko į priekį (10:2), pasvaliečiai surengė spurtą 9:0 ir įsiveržė į priekį. Per likusį ketvirčio laiką jie padidino savo pranašumą iki 3 taškų – 22:19.

Antrajame kėlinyje sąlygas diktavo Pasvalio ekipa, o vienu metu šeimininkai atsilikinėjo net 32:45.

Po pertraukos komandoms grįžus ant parketo šeimininkai greitai pasivijo varžovus (50:50), tačiau pasirodymą tuomet baigė ne tik A. Milaknis: dėl penkių asmeninių pražangų aikštę paliko ir Nigelas Hayesas.

Pasvaliečiai susigrąžino pranašumą 57:50, tačiau neilgai trukus M. Grigonio inicijuotu spurtu žalgiriečiai išlygino ir persvėrė rezultatą (62:59). Paskutinįjį ketvirtį komandos pasitiko „Žalgiriui“ pirmaujant 72:67.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje saugiau pasijausti kauniečiams leido 6 taškus iš eilės pelnęs ir bloką Branko Mirkovičiui išrašęs Marekas Blaževičius (78:69). M. Grigonio tritaškis, po kurio šeimininkai susikrovė rekordinę šiame mače persvarą (83:71), privertė Gediminą Petrauską paprašyti pasitarimo, tačiau tai jau nebegelbėjo svečių ekipos. Lietuvos čempionai nebesumažino apsukų ir rungtynes baigė laimėdami užtikrinta persvara.

„Žalgiris“: M. Grigonis 26 (5 atk. kam., 6 rez. perd., 8 išpr. praž., 36 naud. bal.), M. Gebenas 15, N. Hayesas, Th. Walkupas (8 atk. kam., 11 rez. perd., 26 naud. bal.) ir A. Rubitas po 10, M. Blaževičius 9, R. Jokubaitis 7 (7 rez. perd.).

„Pieno žvaigždės“: J. Manigat 16, K. Giedraitis ir B. Mirkovičius (5 atk. kam., 5 rez. perd., 23 naud. bal.) po 14, D. Amigo 10, T. Lekūnas 9, A. Milutinovičius 7.

Šiose rungtynėse „Žalgiris“ vertėsi be Luko Lekavičiaus, kuris užsikrėtė koronavirusu. Dėl smulkios kaklo traumos nežaidė Joffey Lauvergne.

Tarpusavyje Kauno ir Pasvalio komandos žaidė antrą kartą šiame sezone, pirmąją dvikovą Aukštaitijoje spalį 81:67 taip pat laimėjo žalgiriečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)