Kaip ir anksčiau, taip ir lemiamose kovose dėl kelialapio į finalinį pirmenybių etapą rinktinei nepadės Danijos pilietybę turintis Milano „Olimpia“ (Italija) gynėjas Shavonas Shieldsas.

Tačiau danai turės lietuvių duobkasį Gabrielių Lundbergą, kuris praėjusį lapkritį Vilniuje 28 taškais prisidėjo prie sensacingos pergalės 80:76 prieš Dariaus Maskoliūno auklėtinius.

26-erių Zeliona Guros „Enea Zastal“ (Lenkija) klubo gynėjas šį sezoną patenka į rezultatyviausių ir naudingiausių VTB Vieningosios lygos žaidėjų penketus. Danas per rungtynes vidutiniškai fiksuoja 20,4 taško, 3,8 atkovoto kamuolio ir 5,4 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

Komandoje šįkart nebus 213 cm ūgio vidurio puolėjo Sami Eleraky, kuris, kaip ir E. Bittmano asistentas Jesperas Sorensenas, užsikrėtė koronavirusu.

E. Bittmanas taip pat apgailestavo, jog dėl FIBA priimtų saugumo protokolų Danijos rinktinė nė vieno lemiamo mačo negalės žaisti savoje arenoje.

„Tikėjomės su lietuviais susikauti prie savo nuostabių sirgalių, deja, tai neįmanoma. Vis dėlto viliamės vėl pademonstruoti labai ypatingą šios komandos dvasią ir padaryti tai, ką visi laiko sunkiai įmanomu“, – pažymėjo specialistas iš Izraelio.

Vasario 20 d. danai Vilniuje susitiks su Belgija, o po dviejų dienų užbaigs atrankos varžybas atsakomuoju maču su „burbulo“ šeimininkais.

Nuo 1955 metų Europos čempionatuose nedalyvavusi Danija C grupėje kol kas užima antrą vietą (2/2) ir turi galimybių perrašyti savo istoriją, o taip pat palikti už borto lietuvius.

Primename, kad grupės autsaideriai čekai į pirmenybes pateks kaip vieni jų šeimininkų, o likusios trys rinktinės konkuruoja dėl dviejų kelialapių.

Danijos rinktinės sudėtis:

Adama Darboe (Orhuso „Bakken Bears“), Augustas Haasas (Herlevo „Wolfpack“), Danielis Mortensenas (Orhuso „Bakken Bears“), Darko Jukičius (Orhuso „Bakken Bears“), Frederikas Hougaardas Nielsenas (Naestvedo „Team Fog“), Frederikas Rungby (Horsenso IC), Gabrielius Lundbergas (Zeliona Guros „Enea Zastal“, Lenkija), Jonasas Zohore (Alikantės „Lucentum“, Ispanija), Kevinas Larsenas (Lugo „Breogan“, Ispanija), Mathiasas Christensenas (Vaerloso „Blue Hawks“), Philipas Hertzas (Naestvedo „Team Fog“), Sebastianas Arisas (Svendborgo „Rabbits“), Sylvesteris Bergas (Kasereso „Patrimonio de la Humanidad“, Ispanija).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)