„Siemens“ pavadinimu ilgus metus žinotą areną G. Žiemelis įsigijo ir pervadino praėjusiais metais, o šių metų pradžioje viešai prabilo apie savo planus sostinėje steigti naują krepšinio klubą.

Vieną iš pirmųjų žingsnių ta linkme verslininkas žada žengti inicijuodamas arenos rekonstrukciją, kurios išorės vizualizacijomis pasidalijo feisbuke „ Modernu, atnaujintos technologijos ir padidintas vietų skaičius. Manau, gerai atrodytumėme visoje Europoje“, – rašė G. Žiemelis.

„BasketNews.lt“ tinklalaidėje jis yra užsiminęs, kad po rekonstrukcijos arenos vietų skaičius nuo 10 tūkst. turėtų išaugti iki 16,5 tūkst.

Toje pačioje tinklalaidėje verslininkas dėstė, esą naujas klubas Vilniuje galėtų būti įkurtas anksčiausiai 2022 metais – jei pavyktų sutarti su verslo ir krepšinio bendruomene – bei siektų per ketverius ar penkerius metus patekti į Eurolygą, kurią mato kaip pagrindinį faktorių, galintį pritraukti rimtesnius investuotojus.

Tiesa, prieš dvejus metus jis jau garsiai kalbėjo ir apie NBA klubo pirkimą, tačiau kol kas jokių žinių apie lietuvį iš stipriausios planetos lygos negirdėti.

Primename, kad „Avia Solutions Group“ kontroliuojama bendrovė DG21 nusipirko 99,99 proc. buvusią „Siemens“ areną valdančios įmonės akcijų, o taip pat bilietų platintoją „Tiketa“, Panevėžio „Cido“ arenos operatorių ir kitus susijusius verslus.

Arena Vilniuje baigta statyti ir oficialiai atidaryta 2004-ųjų rudenį. Joje dalį namų rungtynių ilgus metus žaidė (ir dar retkarčiais žaidžia) Vilniaus „Lietuvos ryto“/„Ryto“ komanda.

Avia Solutions Group arena dabar
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (221)