Amerikiečio M. Jameso gyvenime – sudėtingas periodas. Neseniai mirė jo senelis, į kurio laidotuves JAV krepšininkui išvykti sąlygų nesudarė CSKA.

Nutekėjus vidinei informacijai paaiškėjo, kad dėl šios aplinkybės M. Jamesas sukonfliktavo su CSKA klubo vadovais, treneriu Dimitriu Itoudžiu. Kurį laiką nežaidęs, vėliau gynėjas sugrįžo į Rusijos sostinės komandos rikiuotę, abi pusės pusiau oficialiais pareiškimais viena kitos atsiprašė.

Tačiau vasario pirmą savaitę 30-metį gynėją pasiekė dar viena žinia apie nelaimę už Atlanto, o siekdama išvengti įvykių pasikartojimo ir rodydama žmogiškumą, CSKA vadovybė leido žaidėjui išskristi pas artimuosius. Apie tai oficialiai informavo pats Maskvos klubas. Daugiau aplinkybių apie netektį M. Jameso šeimoje nėra nurodoma.

Sulig šiuo įvykių CSKA gretos dar labiau praretėjo. Vieni iš Eurolygos sezono favoritų šiuo metu neturi visos grupės savo lyderių. Iki sezono pabaigos žaisti negalės traumuotas Nikola Milutinovas, tai pat susižeidę yra ir kol kas žaisti negali Tornike Šengelija bei Willas Clyburnas.

Guodžia nebent faktas, kad kitos Eurolygos rungtynės bus žaidžiamos tik vasario 19-ąją, todėl iki to laiko kai kurie CSKA krepšininkai galbūt spės išsilaižyti žaizdas.

Tiesa, iki tol laukia du mačai VTB Vieningoje lygoje, kur vasario 10 ir 13 dienomis CSKA atitinkamai žais su Krasnojarsko „Jenisej“ (išvykoje) ir Sankt Peteburgo „Zenit“ (namie).

Šiuo metu CSKA yra įkritęs į duobę tiek šiame turnyre, tiek ir Eurolygoje. Rusijos čempionai po dvejas paskutines rungtynes pralaimėjo abiejuose turnyruose (Eurolygoje 66:69 nusileido Miuncheno „Bayern“ ir 103:105 – „Valenciai“, VTB lygoje – 90:93 „Zielionai Gorai“ ir 102:107 – Talino „Kalev/Cramo“).

Sensacingai pralaimėtose rungtynėse su Estijos atstovais M. Jamesas dar dalyvavo, o po jų iškeliavo į JAV.

Kaip jau minėta, artimiausias Eurolygos rungtynes maskviečiai žais vasario 19 dieną savo aikštėje su Atėnų „Panathinaikos“.

M. Jamesas yra rezultatyviausias Eurolygos sezono žaidėjas, per rungtynes vidutiniškai pelnantis po 20,7 taško.

Šiuo metu Eurolygoje CSKA užima antrąją vietą. VTB Vieningosios lygos turnyro lentelėje Maskvos ekipa (10/4) yra ketvirta tarp 13 dalyvių.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)