Lemiamo kėlinio viduryje „Šiauliai“ atsiliko tik 76:78, tačiau tuomet iniciatyvą į savo rankas paėmė Andrew Goudelockas. Amerikietis pelnė 10 taškų iš eilės ir „Rytas“ atsiplėšė 90:82. Varžovams vilčių nepalikęs A. Goudelockas šiose rungtynėse pelnė 19 taškų, iš kurių net 15 – ketvirtajame kėlinyje.

„Pradėjome rungtynes minkštai, nevykdėme namų darbų, praleidome labai daug pigių taškų. Tai leido varžovams sugrįžti į rungtynes po pertraukos. Pergalę iškovojome puolimu ketvirtajame kėlinyje: tuomet atsirado lyderiai, atsirado kamuolio judėjimas, atradome laisvesnius metimus“, – po pergalės sakė G. Žibėnas.

D. Kairį vyriausiojo trenerio poste pakeitęs buvęs jo asistentas naujose pareigose kol kas nepralaimi , o Vilniaus ekipa šiuo metu LKL pirmenybėse turi šešių pergalių seriją. G. Žibėnas atskleidė, kad kol kas daugiausiai pokyčių jis įnešė į komandos gynybą.

„Derinių pakeitėme labai mažai, stengsimės jų daugiau pakeisti per FIBA langus, kai turėsime tam laiko. Gynybos taisyklių pakeitėme daugiau, ypač pikenrolo gynyboje.

Norime labiau kontroliuoti varžovų tritaškius. Padarėme ankstesnio sezono tarpsnio analizę ir pastebėjome, kad varžovams duodame per daug tritaškių“, – sakė G. Žibėnas, pridūręs, jog sugrįžusias pergales lemia geri žaidėjai ir labai geras trenerių štabas.

Tuo metu A. Sireika spaudos konferencijoje apgailestavo dėl to, jog A. Goudelockas lemiamu mačo metu siautėjo netrukdomas. „Ryto“ lyderį „Šiaulių“ vairininkas lygino su Eurolygos žvaigždėmis Mike'u Jamesu ir Shane'u Larkinu – anot A. Sireikos, A. Goudelockas baudė jį už pamąstymus, kad tokie žaidėjai gali būti sustabdyti gana paprastai.

„Džiaugiuosi, kad vyrai susikaupė, padirbėjo ir žaidimas buvo lygus, bet pralaimėjome dėl neužtikrintų sprendimų. Negalvojau, kad lemiamu metu taip silpnai ginsimės.

Man nepatinka, kai žmonės nesuranda sprendimo ginantis prieš varžovų lyderius. Aš pasižiūriu kaip žaidžia tie lyderiai... Shane'as Larkinas, Mike'as Jamesas... Jie pamėto pamėto į šonus, žingsnis pirmyn, žingsnis atgal ir prieš bet ką pataiko. Sakau, kad jei šalia atsistočiau, jie prasivarytų po krepšiu, bet mestų prieš kažką.

Jei kamuolį nusimestų, mestų kažkas kitas, bet jau ne Jamesas, kuris labai gerai pataiko. Tai kam jį reikia gaudyti pirmyn ir atgal? Aš tuo stebiuosi ir patys gavome dabar tokius metimus. Čia matyt likimo pirštas. Bet iš tikrųjų... Įmanoma uždengti tuos dalykus. Tegul jis eina po krepšiu, galų gale ateis pagalba“, – dėstė A. Sireika.

„Šiaulių“ vairininkas po rungtynių kurį laiką kalbėjosi su „Ryto“ įžaidėju Augustu Marčiulioniu. Treneris paprašė perduoti linkėjimus jo tėčiui Šarūnui, kurį prieš dvejus metus bandė įtikinti leisti Augustui žaisti Šiauliuose.

„Sakiau, kad perduotų tėvukui linkėjius. Jei būtum žaidęs Šiauliuose, būtum greitai atsidūręs NBA. Prieš dvejus metus sakiau Šarūnui: tegul atvažiuoja, sudarysime sąlygas klestėti“, – šypsojosi A. Sireika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)