Triuškinamą žalgiriečių pergalę (didžiausią šiame LKL sezone) vainikavo žaibiškas Mareko Blaževičiaus dvigubas dublis – 19-mečiui neprireikė nė 15 minučių, kad sumestų 14 taškų (5/11 dvitaškiai, 4/6 baudos) ir sugriebtų 10 kamuolių, iš kurių – net 8 puolime.

100-ąjį nugalėtojų tašką tritaškiu įmetė Karolis Lukošiūnas.

Kėdainiečiai su kauniečiais susitiko jau trečią kartą per dvi savaites, bet didesnės intrigos nė sykio nebūta – žalgiriečiai triumfavo 78:47 ir 94:59.


Nuo pat mačo pradžios kauniečiai ėmė dominuoti ir varė į nokdauną varžovus, o Nigelas Hayesas jau per pirmą rungtynių dalį spėjo surinkti 17 taškų – 58:23.

Per didžiąją pertrauką šeimininkai išvadų nepadarė – iškart praleido „Žalgirio“ puolėjų tris metimus ir pirmuosius taškus pelnė praėjus pusketvirtos minutės – 26:64. Skirtumas tarp komandų stipriai augo, o „Nevėžio-Optibet“ puolimas buvo absoliučiai bevaisis, tad paskutinė rungtynių atkarpa buvo tik formalumas.

Progą pasireikšti gavo po koronaviruso grįžęs Marekas Blaževičius, kuris per 15 minučių pelnė 14 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 16 naudingumo balų. Jam tai rezultatyviausias ir efektyviausias sezono pasirodymas.

19 taškų pelnęs ir 22 naudingumo balus surinkęs N. Hayesas gerino šiuos individualius karjeros rodiklius „Betsafe-LKL“.

Mantas Rubštavičius gerai išnaudojo 8 minutes, per kurias įmetė 5 taškus ir surinko 7 naudingumo balus.

„Žalgiris“: Nigelas Hayesas 19 (3/4 tritaškiai), Marekas Blaževičius 14 (10 atk. kam.), Joffrey Lauvergne’as 12 (5 atk. kam.), Thomasas Walkupas (3/4 tritaškiai, 7 rez. perd.), Rokas Jokubaitis (6 rez. perd.) ir Karolis Lukošiūnas (3/4 tritaškiai) po 9, Marius Grigonis 8 taškai (9 rez. perd.).

„Nevėžis-Optibet“: Sedrickas Barefieldas ir E. J. Montgomery (7 atk. kam.) po 10, Julius Kazakauskas (12 atk. kam.) ir Panagiotis Kalaitzakis po 9 taškus.

Šį kartą žaliai-baltiems negalėjo padėti COVID-19 užsikrėtęs Lukas Lekavičius, izoliacijoje esantis Steve'as Vasturia ir vis dar traumuotas Patricio Garino.

Ketvirtadienį Lietuvos čempionai Eurolygoje turėjo kautis su Belgrado „Crvena Zvezda“, bet serbams atvykti į Kauną sukliudė koronaviruso protrūkis klube, privertęs atidėti mačą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)