Visas rungtynes nuo svečių atsilikusi „Barcelona“ 36 min. turėjo net 13 taškų deficitą (67:80), tačiau artėjant finalinei sirenai sugebėjo sugrąžinti intrigą. Tiesa, nors nervai A. Atamanui ir jo auklėtiniams buvo patampyti, galutinai išsikapstyti iš duobės katalonų ekipai nepavyko.

10 Barselonos krepšininkų pergalių serija (iš jų – 6 Eurolygoje) nutrūko, o pats Š. Jasikevičius po rungtynių svarstė: „Turbūt pavargome laimėti.“

Tiesa, atsakomybės dėl nesėkmės lietuvis nesikratė. „Manau, kad šį kartą pats nesugebėjau tinkamai nuteikti komandos rungtynėms, ypač psichologiškai. Nežinau, kodėl taip atsitiko, tačiau situacija yra tokia kokia yra – varžovai atrodė geriau nuo pirmųjų minučių“, – konstatavo Šaras, pridūręs, kad tam tikrus nerimo signalus jautė jau per antradienio ir trečiadienio treniruotes.

„Nesugebėjome apsiginti nuo Shane'o Larkino ir Vasilije Micičiaus, nors per treniruotes žaidėjams ne kartą ir ne du buvo aiškinta, kaip tai padaryti.

Tai išsamiai kartojau tris-keturis kartus – manau, to turėtų užtekti, – pažymėjo lietuvis. – Bet kuriuo atveju, aš privalau tikėti ir tikiu savo žaidėjais, turiu pasveikinti juos su ilgai užsitęsusia pergalių serija. Reikia tikėtis, kad pasidarysime atitinkamas išvadas ir mūsų lauks nauji laimėjimai.“

„Barcelona“ komandai koją jau ne pirmą kartą šį sezoną kišo klaidų kiekis. Jų Š. Jasikevičiaus auklėtiniai padarė net 18, kai jų oponentai suklydo tik 6 kartus. Lietuvio paminėti Sh. Larkinas ir V. Micičius pelnė atitinkamai 19 ir 26 taškus.

Varžovų treneris E. Atamanas savo ruožtu trynė rankomis iš pasitenkinimo. „Mes tikrai nusipelnėme pergalės. Sužaidėme tobulai.

Gerai, paskutinėmis minutėmis padarėme šiek tiek klaidų, o jie pataikė neįtikėtinų metimų. Buvo ir pražanga Mirotičiui metant tritaškį, ir neįtikėtinas Westermanno tritaškis, ir metimas iš aikštės vidurio pirmoje mačo pusėje, tačiau mes atsilaikėme ir parodėme savo jėgą“, – džiaugėsi turkas.

Anot jo, skeptikams, kritikavusiems „Anadolu Efes“ dėl prasto sezono starto, derėtų prikąsti liežuvį.

„Visi galvojo, kad su „Anadolu Efes“ šį sezoną viskas baigta. Tačiau šiomis rungtynėmis mes parodėme, kad sezono pabaigoje mes kovosime dėl titulo. Turėjome daug problemų čempionato pradžioje, Sh. Larkinas nedalyvavo 6-7 rungtynėse. Tada prasidėjo bėdos dėl traumų, koronaviruso. Tačiau dabar esame susitelkę ir aš esu įsitikinęs, kad šita komanda sėkmingai užbaigs istoriją, kurią mes pradėjome kurti dar praėjusiame sezone“, – dėstė turkas.

„Aš manau, kad mes tikrai esame pajėgūs patekti į atkrintamąsias varžybas“, – kiek santūresnis buvo pats Sh. Larkinas.

Galima prisiminti, kad praėjusiame sezone „Anadolu Efes“ komanda buvo vienvaldė Eurolygos reguliariojo sezono lyderė, tačiau pirmenybės buvo sustabytos ir nutrauktos dėl koronaviruso pandemijos.

Šiuo metu „Anadolu Efes” ekipa turnyro lentelėje 7-9 vietas dalijasi su Stambulo „Fenerbahče“ ir Kauno „Žalgiriu“ – visos trys komandos turi po 13 pergalių ir 10 pralaimėjimų.

Joms ant kulnų lipa ir Valensijos „Basket“ (12/12) krepšininkai, ketvirtadienį po dviejų pratęsimų įveikę Maskvos CSKA.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)