Tai reiškia, kad lietuvės nepateko į jau trečią iš eilės Europos čempionatą, o tuo pačiu ir antras paeiliui planetos pirmenybes. Pridėkime dar dvejas olimpines žaidynes (Rio ir Tokijo), kuriose mūsiškės apskritai dar nėra niekada nedalyvavusios, ir išeitų jau net septyni paskutiniai tarptautiniai turnyrai, kuriuose Lietuvos vardas nešmėžavo ir nešmėžuos.

Paskutinį kartą Lietuvos krepšininkės Senojo žemyno pirmenybėse dalyvavo 2015-aisiais ir užėmė pakankamai aukštą aštuntą vietą, kai ketvirtfinalyje tik po dramatiškos kovos 66:68 krito nuo baltarusių.

Dvikova Stambule prasidėjo pralaimėta atkarpa 0:10, tačiau tuomet nuo suolo pakilusi 15-metė Justė Jocytė nuramino komandos drauges ir taikliais metimais bei perdavimais priartino lietuves prie varžovių – 6:10. Antro kėlinio viduryje rezultatas apskritai tapo lygus – 24:24. Vis dėlto šeimininkės taip ir neleido jo persverti: įpusėjus mačui – 29:33.

Po didžiosios pertraukos turkės vėl suaktyvino savo veiksmus gynyboje ir nutolo praktiškai nebepavejamai – 36:54. Ketvirtame kėlinyje antra technine pražanga buvo nubaustas ir iš arenos išprašytas turkių treneris Ceyhunas Yildizoglu. Visgi lietuvėms šis epizodas išsigelbėjimo šiaudu netapo, o pačioje rungtynių pabaigoje dar susižeidė Gintarė Petronytė.

Lietuvių bėdos vėl buvo tos pačios: daug klaidų (17) ir netaiklūs tritaškiai (4/16, 25 proc.).

Kamilė Nacickaitė surinko 17 (6/16 metimai iš žaidimo), Giedrė Labuckienė – 15 (9 atk. kam.), G. Petronytė – 9, J. Jocytė – 8 (4/11 dvitaškiai, 4 rez. perd.), Audronė Zdanevičiūtė – 3, Laura Miškinienė – 2 (8 atk. kam.), Gabrielė Šulskė – 1 tašką.

Nugalėtojoms Pelin Bilgič sukaupė 12, Olcay Čakir – 11, Gizem Yavuz ir Šerife Onar – po 10 taškų.

Primename, kad Manto Šerniaus auklėtinės pirmame tarpusavio susitikime turkėms neprilygo net 51:74.

Lietuvos nacionalinei komandai šį kartą negalėjo padėti traumas patyrusios Gabija Meškonytė ir Laurita Jurčiūtė bei neseniai koronavirusu persirgusi Laura Juškaitė.

Šeštadienį mūsiškės dar susikaus su kol kas nė sykio nesuklupusia Serbijos rinktine (FIBA 8), kuriai pirmame rate nusileido 71:82.

Lietuvės E grupėje liko paskutinės, nes iš turnyro buvo pašalinta absoliuti autsaiderė Albanijos komanda, kuri lapkričio mėnesį neatvyko į „burbulo“ principu vykusį turnyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)