Eurolygoje Rusijos klubas iškovojo vos dvi pergales per 23 rungtynes, o VTB lygoje rikiuojasi 8 vietoje vietoje su 6 pergalėmis per 12 rungtynių.

Sausio mėnesio pabaigoje Maskvos srities klubas nutraukė sutartis su amerikiečių vidurio puolėju Gregu Monroe ir švedų puolėju Jonu Jerebko. Šiuo metu komandoje nėra ir į JAV išskridusio vidurio puolėjo Devino Bookerio.

Kad Chimkų klubas liko skolingas pinigų, prieš keletą dienų Švedijos žiniasklaidai pripažino aukštaūgis Jonas Jerebko, su kuriuo „Chimki“ šių metų pradžioje nutraukė galiojusį kontraktą.

„Jie skolingi man milijonus“, – tvirtino jis, – Tačiau nėra nieko, dėl ko pernelyg jaudinčiausi. Mano agentas viską turi sutvarkyti.“

„Buvo skirtingų niuansų mišinys. Nemačiau savo šeimos ištisus mėnesius, todėl gruodį pasakiau, kad noriu sugrįžti į namus, paprašiau laisvadienio. Kai jau buvau pasirengęs keliauti atgalios į Rusiją, mano agentas informavo, kad turėčiau likti namie. Treneris man taip pat pasakė, kad grįžti nebereikia“, – savo išsiskyrimo su „Chimki“ istoriją leidiniui „Sportbladet“ papasakojo J. Jerebko.

Švedas tikino nesupratęs, kodėl treneris (greičiausiai jis turėjo omenyje R. Kurtinaitį, tačiau pavardės neįvardijo) jam pasakė nebegrįžti. Anot aukštaūgio, jis demonstravo patį geriausią žaidimą per savo karjerą.

Į J. Jerebko žodžius sureagavo klubas, tvirtinantis, kad švedas negavo leidimo palikti komandą gruodžio pabaigoje. „Chimki“ oficialiai sutartį su puolėju nutraukė sausio 23 dieną.

„J. Jerebko praėjusių metų gruodžio 30 dieną savavališkai, be jokio suderinimo su vyriausiuoju treneriu ir klubo vadovybe, išvyko iš Rusijos. Klubas nedavė tokio leidimo žaidėjui. Jei kažkas tvirtina kitaip, turi pristatyti oficialius dokumentus, kur būtų klubo duotas sutikimas. Žaidėjas ne tik paliko klubą be leidimo, bet ir negrįžo į oficialias rungtynes sausio 3, 8, 12, 14 dienomis ir taip toliau, – teigė „Chimki“ generalinis direktorius Pavelas Astachovas. – Jis buvo nubaustas dėl oficialių rungtynių ir treniruočių praleidinėjimą be priežasties, o jo kontraktas – nutrauktas“.

Eurolygoje Maskvos srities „Chimki“ pralaimėjimų serija rekordinė – 14 iš eilės.

Priminsime, kad iš vyriausiojo komandos trenerio pareigų 60-metį lietuvį Rimą Kurtinaitį klubas atleido sausio 15 dieną.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)