87:92 nusileidus „Šiaulių“ ekipai vyriausiasis uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas neslėpė nusivylimo lygioje vietoje suklupusiais savo auklėtiniais, tarp kurių vis dar nebuvo Martyno Gecevičiaus.

Zviozdomis likome mes, taip sakant. Įsivaizduojate, „Žalgirį“ nugalėjome. Tai čia atėjome puse kojos pažaisti. „Žalgiriui“ mažiau leidome įmesti nei „Šiauliams“. 24 klaidos, baudų nepataikymas. Apie ką mes kalbame. Nusiteikimas buvo tragedija, nors ir žinojau, kad šiandien gali būti tokia problema.

Neturime to mentaliteto. Gal ir turėjo ateiti tokios rungtynės, nes jau per ilgai gerai gyvenome. Tarsi leidome sau pagalvoti, kad mes esame kažkur link „Žalgirio“. Bet reikia baigti juokus, klausykite“, – saviškius ragino Ž. Urbonas.

Jis pastebėjo, kad net ir taip žaisdami jo auklėtiniai galėjo išsivežti pergalę iš Šiaulių, jei tik būtų protingiau finišavę.

„Net ir su tokiu žaidimu šiandien turėjome galimybę laimėti, kai pirmavome 5 taškais likus žaisti pusantros minutės ir dar atsikovojome kamuolį. Bet ir vėl Žygis bet kur savo disko metimu kamuolį išmetė ir prasidėjo panikėlė. Paėmėme ir pasakėme „Šiauliams“: va, imkite pergalę. Nieko nesakau, jie mušėsi, stengėsi, tikrai šaunuoliai, juos reikia pagirti, bet mes šiandien nežaidėme, tiesiog nežaidėme gynyboje.

Labai gerai, kad gavome. Labai gerai. Man nereikia tokių pergalių. Paslydome keturioliktame aukšte ir neblogai tėškėmės veidais tiesiai į šlamštelį“, – pripažino jis.

Tuo metu nugalėtojų treneris Antanas Sireika kalbėjo santūriau.

„Na, asmeniškai nenorėjau kolegai Žydrūnui sugadinti nuotaikos po to, kai jie tokias gražias su „Žalgiriu“ sužaidė. Bet mes visada gaudome varžovus po jų gerų rungtynių.

Manau, kad mūsų vyrai suprato ir paėmė pavyzdį iš tų rungtynių, suprato, kad uteniškiai aktyviai ginsis. Stengėmės remtis ne deriniais, o greitu kamuolio vaikščiojimu. Džiaugiuosi, kad ir pasitikėjimo daugiau buvo“, – sakė „Šiaulių“ strategas.

Primename, kad „Juventus“ pastaruoju metu ne tik eliminavo Vilniaus „Rytą“ iš Citadele-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro, bet ir LKL čempionate 90:87 įveikė dešimtkart iš eilės šalies čempioną Kauno „Žalgirį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)