Merginų jaunučių treneriu buvo patvirtintas Rokas Kondratavičius, vaikinų – Remigijus Bardauskas. Taip pat diskutuota dėl studentų rinktinės trenerio kandidatūros.

„Yra vykdomos derybos su vienu iškiliausiu mūsų treneriu. Kol dar nėra priimti sprendimai, nieko negalėjome tvirtinti, bet, manau, artimiausiame posėdyje tai bus padaryta“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Anot jo, svarbiausias šių metų akcentas bus kova dėl vietos olimpinėse žaidynėse.

„Vyrų rinktinės tikslas yra per Europos čempionato atranką, kuri vyks vasarį, laimėti abejas rungtynes ir patekti į Europos čempionatą. Po to olimpinėje atrankoje patekti į finalą ir iškopti į olimpines žaidynes. Olimpiadoje tikslas tradiciškai užimti 1-8 vietą.

Lygiai taip pat ir vyrų 3×3 rinktinei. Jie pradės olimpinę atranką gegužės 26-31 dienomis, tikslai yra lygiai tokie patys – patekti į olimpiadą. Turime stiprią rinktinę, tikslas yra užimti 1-8 vietą.

Moterų rinktinė kaip tik yra išvykusi į Stambulą ir ketvirtadienį bei šeštadienį žais rungtynes su Serbija ir Turkija. Teorinių galimybių dar turime, todėl viskas priklauso nuo jų. Tikslas 2021 ir 2023 metais patekti į Europos čempionatą.

Jaunimo rinktinių tikslai – išlikti aštuntuke Europoje, išlikti elite. Visų komandų siekis yra laimėti medalius, mes irgi to siekiame, bet nenorime, jog tai būtų psichologinis spaudimas nuo pat pradžių, kad atsitikus kokiam nors nesklandumui jie išliktų tame pačiame aštuntuke. Merginų rinktinėms tikslai kuklesni, nes visos žaidžia A divizione. Tikslas išlikti aukščiausiame divizione, kas nėra taip lengva“, – kalbėjo M. Špokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)