Jei Lietuva laimėtų kvalifikacinį turnyrą Kaune, kuris planuojamas birželio 29 – liepos 4 dienomis, patektų į C grupę ir joje žaistų kartu su Argentinos, Ispanijos ir Japonijos rinktinėmis.

Primename, kad Ispanijos rinktinė laimėjo 2019-ųjų pasaulio čempionatą Kinijoje, o Argentinos krepšininkai tąsyk iškovojo sidabrą.

Kol kas bilietą į Tokijo olimpiadą savo kišenėje turi 8 rinktinės, atstovaujančios penkiems žemynams.

Tai yra Nigerija (Afrika), Argentina ir JAV (Amerika), Iranas (Azija) ir Japonija (šeimininkai), Prancūzija ir Ispanija (Europa) bei Australija (Okeanija).

Likusias 4 vietas užims olimpinių kvalifikacinių turnyrų (birželio 29 – liepos 4 dienomis) Viktorijoje (Kanada), Splite (Kroatija), Kaune (Lietuva) ir Belgrade (Serbija) nugalėtojai.

Dariaus Maskoliūno treniruojama Lietuvos rinktinė Kaune A grupėje susigrums su Korėja ir Venesuela, B grupėje žais Lenkija, Slovėnija ir Angola.

12 komandų per burtų traukimo ceremoniją atsižvelgiant į reitingus buvo išskirstytos į tris grupes po 4 komandas.

Be jau minėtos C grupės, į A grupę pateko Iranas, Prancūzija, olimpinė čempionė JAV rinktinė ir kvalifikacinio turnyro Kanadoje laimėtojai, B grupėje žais Australija, Nigerija bei kvalifikacinių turnyrų Serbijoje ir Kroatijoje laimėtojai.

Visos vyrų olimpinio turnyro grupės:

A grupėB grupėC grupė
IranasAustralijaArgentina
PrancūzijaQQT (Splitas)Japonija
JAVQQT (Belgradas)Ispanija
QQT (Viktorija)NigerijaQQT (Kaunas)
Ištraukti olimpinio krepšinio turnyro Tokijuje burtai

Tokijo olimpinės žaidynės, dėl koronoviruso pandemijos atkeltos iš 2020-ųjų, vyks 2021 metų liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

Tokijo olimpinių žaidynių krepšinio turnyrų vykdymo sistema

Pažymėtina, kad olimpinių žaidynių krepšinio turnyro sistema yra modifikuota, lyginant su ankstesniais metais. Jei anksčiau komandos būdavo padalijamos po šešias į dvi grupes, Tokijo olimpinių žaidynių turnyre ekipos yra suskirstytos po keturias į tris grupes.

Iš kiekvienos grupės į atkrintamąsias varžybas – ketvirtfinalį – pateks po dvi geriausias komandas, taip pat į šį etapą žengs ir dvi iš trijų geriausią rezultatą turinčių trečiąsias vietas grupėje užėmusių rinktinių.

Nuo tada varžybos vyks įprastine „vieno minuso“ sistema. Ketvirtfinalį laimėjusios rinktinės žengs į pusfinalį, pusfinalį – į finalą, o finalą laimėjusi komanda iškovos aukso medalius.

Lyginant su ankstesniais olimpiniais turnyrais, čempione tapusiai komandai teks sužaisti 6, o ne 8 rungtynes (3 grupėje ir 3 atkrintamosiose varžybose). Iki šiol vien olimpinio turnyro grupėje komandos sužaisdavo po 5 rungtynes.

Lygiai pagal tą patį principą bus rengiamas ir moterų krepšinio turnyras.

Moterų olimpinio turnyro grupės:

A grupė: Korėja, Serbija, Kanada, Ispanija.

B grupė: Nigerija, Japonija, Prancūzija, JAV.

C grupė: Australija, Purto Rikas Kinija, Belgija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)