Pareigas iš lietuvio perėmęs rusas Andrejus Malcevas pirmadienio vakarą džiaugėsi pergale prieš kitą lietuvį – Kazį Maksvytį. Jo treniruojamą „Parma“ (5/8) komandą „Chimki” nugalėjo išvykoje – 72:69 (22:18, 19:14, 21:21, 10:16).

Be Aleksejaus Švedo ir kai kurių kitų žaidėjų rungtyniavusi „Chimki“ komanda trečiojo kėlinio pabaigoje pirmavo dviženkle persvara (60:48), bet ketvirtajame ribotą rotaciją naudojusių svečių žaidėjai vienas po kito ėmė kristi iš rikiuotės dėl išnaudoto pražangų limito.

Tuo pasinaudojusi „Parma“ pačioje mačo pabaigoje sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 1 taško (70:69), bet persverti rezultato šeimininkams neapvyko. Ne itin sėkmingai lemiamu momentu žaidė vienas iš jų lyderių Adas Juškevičius. Paskutinę minutę gynėjas pro šalį iš toli metė net tris kartus ir sykį apmaudžiai suklydo.

Iš viso A. Juškevičius per 29 min. pelnė 13 taškų (1/2 dvit., 3/10 trit., 2/3 baud.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir 4 kartus suklydo. Eigirdas Žukauskas per 10 min. atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo ir taškų nepelnė. Rezultatyviausias tarp K. Maksvyčio auklėtinių buvo 16 taškų surinkęs Borisas Savovičius.

„Chimki“ ekipai, kuri apskritai laimėjo 1 sykį nuo sausio 3-osios dienos (nuo tada komanda 6 kartus buvo pralaimėjusi Eurolygoje ir 1 – VTB lygoje), 20 taškų (14/17 baud.) surinko Errickas McCollumas, 14 – Jordanas Mickey, 11 – Dairis Bertanis, 9 – Viačeslavas Zaicevas.

VTB lygos turnyro lentelėje „Chimki“ ir „Parma” užima atitinkamai 8 ir 9 vietas tarp 13 ekipų.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Pažymėtina, kad šią savaitę „Chimki“ turėjo žaisti dar vienas išvykos rungtynes, tačiau jos neįvyks. Ketvirtadienį Maskvos srities klubas Izraelyje turėjo stoti į Eurolygos turnyro 24-ojo turo dvikovą su Tel Avivo „Maccabi“, tačiau ši oficialiai buvo atšaukta.

Priežastis – su koronaviruso pandemija susiję Izraelio valdžios įvesti ribojimai, draudžiantys komercinius skrydžius iš užsienio valstybių.

Tiesa, kaip informuoja šios šalies žiniasklaida, Izraelio sporto ministerija savaitgalį sugebėjo išsireikalauti išimtį, leidžiančią tūpti privatiems lėktuvams, tačiau „Chimki“ tokia išlyga naudotis neketina. Diržus susiveržęs Maskvos srities klubas čarterinio reiso užsakinėti tikrai neplanuoja ir komandą į Izraelį išsiųstų tik įprastu reisiniu lėktuvu, kas šiuo metu nėra įmanoma.

„Chimki“ ekipa Eurolygos turnyro lentelėje užima paskutinę vietą – savo sąskaitoje turi 2 pergales ir 21 pralaimėjimą. Rusijos komanda jau „pasiekė“ visų laikų turnyro rekordą – pralaimėjo 15 rungtynių paeiliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)