Su 46-erių specialistu iš Vokietijos šį kartą šnekučiavosi jau ankstesniame epizode į tinklalaidės vedėjo vietą sugrįžęs Rytis Kazlauskas, o pokalbis vyko anglų kalba.

„Žalgirio“ arenoje įsikūrusioje #ŽalgirisOnAir studijoje kartu su Martino Schillerio asistentu buvo aptartos įvairios temos, kurios komandos gerbėjams leis dar geriau susipažinti su šiuo buvusiu krepšininku.

Daugiausiai trenerio asistentu praeityje dirbęs A. Woltmannas taip pat yra buvęs ir vyriausiuoju treneriu, ir generaliniu vieno Vokietijos klubo direktoriumi, o savo CV turi įrašą apie darbą Vokietijos nacionalinėje krepšinio rinktinėje. Būtent ten jam teko dirbti ir su bene garsiausiu visų laikų Vokietijos krepšininku Dirku Nowitzkiu.

„Dirkas daug reiškia ne tik krepšinio sirgaliams, bet visiems sporto mėgėjams. Vokietijoje visi jį žino. Taip, futbolas yra numeris vienas, bet futbolo sirgaliai D. Nowitzkį atpažįsta. Nemanau, kad Vokietijos futbolo mėgėjai žino daug kitų krepšininkų“, – tinklalaidėje pasakojo „Žalgirio“ trenerių štabo narys.

Dirbdamas Bambergo „Brose“ klube A. Woltmannas anksčiau tris kartus buvo lankęsis Kaune ir visus tris kartus mūsų šalį paliko patyręs nesėkmę. Vokietis pripažįsta, kad visus šansus laimėti eliminuodavo įspūdingas „Žalgirio“ sirgalių palaikymas.

„Manau, kad bent du kartus turėjome realias galimybes laimėti, bet tada visa ta žaliai balta sirgalių armija stūmė į priekį savo komandą, o mus sustabdė. Turėjome žaisti prieš penkis talentingus krepšininkus ir 15 tūkstančių išprotėjusių žiūrovų. Jau tada supratau, kad turėti tokį užnugarį yra įspūdinga. Dabar esu čia ir norėčiau, kad sirgaliai būtų kartu su mumis. Negaliu to sulaukti“, – gražių žodžių negailėjo specialistas.

Individualiai su komandos aukštaūgiais dirbantis 46-erių treneris taip pat gyrė nuolat papildomai dirbantį Joffrey Lauvergne'ą, žavėjosi komandos kapitonu Pauliumi Jankūnu ir prakalbo apie Mareko Blaževičiaus talentą.

„Paulius yra pavyzdys – jis rūpinasi savimi, komanda ir savo šeima. Jo vaidmuo didelis tiek aikštėje, tiek už jos ribų, jis paprasčiausiai žino, kaip reikia žaisti šį žaidimą, ir yra didis lyderis. Marekas vis dar jaunas, bet sakyčiau, kad jo charakteris ir krepšinio supratimas nėra kaip 19-mečio, jis jau subrendęs. Jis sunkiai dirba ir jo laikas neabejotinai ateis“, – savo auklėtinius gyrė A. Woltmannas.

Pokalbio metu treneris taip pat pasakojo apie savo krepšininko karjerą, Vokietijos krepšinį, „Žalgirio“ pasiūlymą, M.Schillerį ir kitus dalykus.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidės vaizdo įrašą rasite „Žalgirio“ „YouTube“ kanale, o audio įrašus „Podbean“, „Spotify“, „Iphone podcasts“, „Google podcasts“ ir „Mixcloud“ platformose.

#ŽalgirisOnAir naujienas taip pat galima sekti ir socialinių tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidėje su A. Woltmannu kalbama:

0:00 apie sniegą bei vokiečių ir lietuvių kalbas;
5:47 apie vaikystėje pasirinktą krepšinį gimtajame mieste ir Vokietijos triumfą Europos čempionate;
12:15 apie žaidimo stilių, ypatingą etapą Kvakenbruke ir C.Flemingą;
20:26 apie etapą Bamberge, Vokietijos lygos lūžį ir darbą Vokietijos rinktinėje;
30:53 apie darbą klubo generaliniu direktoriumi ir treneriu tuo pačiu metu;
35:30 apie M.Schillerį, perėjimą iš Vechtos RASTA į „Žalgirį“ ir darbus Kaune;
48:58 apie darbą su aukštaūgiais, P.Jankūną ir gynybą;
53:15 žiūrovų ir klausytojų klausimai.