Trečiajame kėlinyje iniciatyvą perėmę vilniečiai paskutinėmis minutėmis suteikė varžovams ne vieną šansą gelbėtis, tačiau galiausiai pergalę vis tiek šventė namuose žaidusi sostinės ekipa. G. Žibėnas pripažino, kad komanda turi problemų puolime, tačiau gyrė žaidėjus už nusiteikimą ginantis.

„Rungtynės buvo svarbios lentelės prasme, bet ne tik dėl to. Pirmas rungtynes „Lietkabeliui“ pralaimėjome 19 taškų, todėl buvo užgautos mūsų ambicijos. Šiandien norėjome parodyti, kas mes tokie esame. Manau, kad iš dalies tai pavyko. Norėjome rungtynes kontroliuoti per gynybinę pusę. Didžiuojuosi žaidėjais, nes leisti „Lietkabeliui“ įmesti tik 72 taškus yra stipru.

Teisėjai leido didelį kontaktą, todėl abejose aikštelės pusėse buvo daug žaidybinio broko. Turime daug ką sutvarkyti puolime, bet dabar daugelis mūsų žaidėjų žaidžia ne savo pozicijose. Turime šiek tiek pakentėti, kol pasveiks traumuoti žaidėjai. Tikimės, kad nutrauktų derinių ir chaoso puolime bus mažiau ir mažiau.

Žaidėjai šiandien parodė didelį susikaupimą, jie sekė gynybinį planą, o man su tokiais žaidėjais labai lengva dirbti. Kai neturi kelių traumuotų žaidėjų, komanda mobilizuojasi. Tos minutės pasidalina, atsakomybės pasidalina. Krepšinis kuo toliau, tuo mažiau yra kryžiukai ir nuliukai. Tai yra pastanga, charakteris ir mentalitetas“, – dėstė specialistas.

Į priekį „Rytą“ netikėtai vedė rezultatyviausias karjeros rungtynes sužaidęs Augustas Marčiulionis, kuris per 16 minučių įmetė 17 taškų bei trečiajame kėlinyje pelnydamas 11 taškų užkūrė „Rytą“ kovoti dėl pergalės.

„Šiandien įvyko Augusto gimimo diena Vilniaus „Ryte“. Turėčiau pasakyti jam geriausius žodžius. Jis šiandien patempė mus labai svarbiu metu, leido susikrauti pranašumą ir patikėti, kad šiandien galime nukauti „Lietkabelį“. Jo indelis didžiulis ir tikrai juo didžiuojamės“, – sakė strategas.

Nors klubo naujokas Rapolas Ivanauskas ant parketo praleido tik 2 minutes ir spėjo tik prasižengti, G. Žibėnas jo atvykimą vertina itin pozityviai ir tikisi gerokai svaresnio indėlio į pergales ateityje.

„Rapolas mums tikrai padės. Norime, kad jis adaptuotųsi. Jis yra labai degantis mums padėti. Matome, kiek jis įneš energijos. Norime artimiausiose rungtynėse „Šiauliuose“ daug daugiau jį naudoti. Tikrai tai padarysime.“

„Rytui“ šiuo metu padeda tik du sveiki legionieriai, o G. Žibėnas pastabų turi jiems abiem. Treneris pripažino, kad Ryanas Boatrightas žengdamas į aikštelę įneša nereikalingos destrukcijos bei demonstruoja netinkamą nusiteikimą.

„Turime šią problemą spręsti. Mums taip pat nepatinka, ką matome iš šono, bet palikite tai komandos viduje, bandysime tai išsispręsti. Tokiose rungtynėse veido kalba turi būti kitokia“, – sakė G. Žibėnas.

Tuo metu Keitho Bensono dienos Vilniuje gali būti suskaičiuotos. Artimiausiu metu bus svarstomas vidurio puolėjo likimas, o pats G. Žibėnas vidurio puolėjo pozicijoje norėtų matyti kitokį žaidėją.

„Norėtųsi labiau kontroliuoti gynybą, todėl norėčiau kitokio stiliaus žaidėjo, bet tai nėra mano vieno sprendimas. Mes tai diskutuosime su klubo vadovybe“, – kalbėjo treneris.

Tuo metu „Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas po nesėkmės savo auklėtinių žaidimą pavadino gėdingu.

„Mes nekovojome. Žaidėme gėdingai. „Rytas“ nusipelnė laimėti. Jie laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, o mes dažniau klydome. Nežinau, kodėl, bet „Rytas“ šiandien norėjo labiau ir stengėsi labiau. Todėl vilniečiai ir laimėjo“, – kalbėjo N. Čanakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)