Per savaitgalį viso bus sužaistos ketverios rungtynės, o centrinė turo dvikova sekmadienį vyks Utenoje, kur akis į akį susikaus „Juventus“ ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

Abi komandos šiuo metu išgyvena gana įtemptą laikotarpį. Šeimininkams, „Juventus“ komandai, tai bus ketvirtos rungtynės per 11 dienų laikotarpį. Svečiai, „Žalgirio“ ekipa, į dvikovą Utenoje stos iškart po „dvigubos“ Eurolygos savaitės – dviejų dvikovų Ispanijoje.

Ar įtemptas grafikas ir rungtynių rėžimas gali išeiti į naudą „Juventus“ komandai? Utenos ekipos vidurio puolėjas Vaidas Čepukaitis mano, kad nuovargio faktorius šioje dvikovoje neturėtų būti reikšmingas, o didelis tempas jo komandai – tarsi galimybė pratęsti gero žaidimo laikotarpį.

„Komandos forma tikrai nebloga – turime daug rungtynių, žaidžiame beveik kas trečią dieną. Galbūt trūksta treniruočių, bet tai nėra beda, nes rungtynių ritmas mums tikrai į naudą. Tai bendrai forma gera, tikimės ją išlaikyti kuo ilgiau“, – pasitikdamas dvikovą su šalies čempionais sakė V. Čepukaitis.

Pats V. Čepukaitis prie Utenos komandos prisijungė tik sausio pradžioje, kai paliko Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ ir jau ketvirtą kartą savo karjeroje apsivilko „Juventus“ marškinėlius. Tiesa, priimdamas šį sprendimą krepšininkas, kaip sako pats, nė kiek nedvejojo.

„Žinojau, kur einu. Su dauguma krepšininkų jau esu žaidęs, žinojau, koks žaidimas propaguojamas Utenoje. Čia – protingas krepšinis, jokių stebuklų, tiesiog protingas krepšinis. Ketvirtą kartą į šitą klubą atvažiuoju, viskas pažįstama“, – kalbėjo V. Čepukaitis.

Tiesa, pačiam krepšininkui šiame sezone dar neteko išbandyti, ką reiškia žaliai-baltas egzaminas – tai bus pirmoji jo dvikova prieš Kauno ekipą.

Kalbėdamas apie varžovus, V. Čepukaitis pripažino, kad kuo toliau, tuo labiau „Žalgiris“ savo žaidimu tolsta nuo kitų lygos komandų.

„Dar neteko šį sezoną žaisti prieš „Žalgirį“, bus labai įdomu pasibandyti. Žiūrint į Eurolygą – tai fantastika. Jie tikrai demonstruoja solidų žaidimą. Tam, kad bent pakovotum su „Žalgiriu“, turi išeiti su dviguba energija. Nes jei išeisi bent šiek tiek atsipalaidavęs, tikrai liksi sutriuškintas. Viskas labai paprasta.

Kiekvienais metais turime didelį skirtumą – nieko naujo, juk skiriasi biudžetai, skiriasi žaidėjų meistriškumas, tai yra faktas. „Žalgiris“ krepšiniu jau nutolęs nuo mūsų“, – kalbėjo Utenos ekipos centras.

Vis dėlto, negailėjęs pagyrų varžovams, V. Čepukaitis išskyrė ir savo komandos kozirius – tai charakteris, noras kovoti ir puiki komplektacija.

„Komanda turi labai stiprų charakterį. Pradedant nuo rūbinės – čia nėra jokių išsišokėlių, visi savo vietoje, tai gera rungtyniauti tokioje komandoje. Kiekvienas aplink turime gerus žaidėjus – gynybą mažiau akcentuojame, todėl kartais net lengviau pačiam žaisti. Mes tikrai kovosime iki galo, šitą sirgaliams galiu pažadėti“, – kalbėjo krepšininkas.

V. Čepukaitis Utenoje jau antrą kartą šį sezoną sujungė jėgas su įžaidėju Vaidu Kariniausku. Jiedu kartu rungtyniavo ir anskčiau Kėdainiuose. Kalbėdamas apie šį komandos draugą V. Čepukaitis juokavo, kad susipykti su V. Kariniausku būtų tarsi pražūtinga jam pačiam.

„Vaidas labai protingas krepšininkas, visur vadovauja, su juo labai lengva žaisti. Stengiuosi labai gerai su juo sutarti, niekada nepykdau, nes žinau, kas laukia, jei susipyksime. Šiaip, jei gerai sutariame, tai padalina perdavimų tikrai“, – sakė V. Čepukaitis.

„Juventus“ ir „Žalgirio“ rungtynės vyks sekmadienį, tačiau sirgaliai su krepšiniu galės praleisti visą savaitgalį.

Šeštadienį 17 val. laukia tiesioginė transliacija iš Vilniaus, kur susikaus „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandos.

Sekmadienį be „Juventus“ ir „Žalgirio“ dvikovos, 16:30 val. Šiauliuose susitiks „Šiauliai“ ir Prienų „Cbet“, o 17 val. Kėdainių arenoje susikaus „Nevėžis-Optibet“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)