„Žalgiris“ Vitorijoje prarado 20 kamuolių, kuomet varžovai klydo beveik dvigubai rečiau ir prarado 11 kamuolių. M. Schilleris pripažino, jog kauniečiai dvigubos Eurolygos savaitės pabaigoje atrodė pavargę labiau nei baskai, o dalis klaidų buvo kvailos. Anot austro, tokias klaidas reikia limituoti.

„Mus daug problemų sukėlė „Baskonia“ fiziškumas ir ūgis. Mums tai kainavo 20 klaidų,o šioje lygoje praradus tiek daug kamuolių laimėti yra sunku“, – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

„Baskai pirmauja lygoje pagal perimtus kamuolius, tai yra viena jų stiprybių. Jie išnaudojo savo ūgį ir agresyvumą, o ūgis po krepšiu leido lengviau jaustis gynėjams, kurie galėjo būti agresyvūs ir tuo pačiu užtikrinti, kad juos kažkas pasaugos.

Žaidžiant su tokia komanda privalai būti atsargesnis su kamuoliu. Žinoma, klaidų visiškai neišvengsi, bet privalai nedaryti kvailų klaidų. Norint turėti šansą laimėti, tokios klaidos turi būti limituotas“, – tvirtino M. Schilleris.

„Žalgirio“ atsarginių suolas šiame susitikime pelnė vos 12 taškų, tačiau M. Schilleris to nesureikšmino.

„Mes neskirstome žaidėjų į penketus, todėl kaltinti penkis ar šešis vyrukus nėra teisingai. Reikia peržiūrėti vaizdo įrašą.“

Kalbėdamas apie retai prasižengusius varžovus austras to priežastimi įvardino žalgiriečių klaidas ir agresyvumo stoką.

„Varžovai neturėjo laiko prasižengti, nes mes kamuolius tiesiog prarasdavome patys. Taip pat, negalėjome prasiveržti po krepšiu. Nesusikūrėme pranašumų. Gynyba eina kartu su puolimu, o puolimas eina kartu su gynyba. Klaidos leidža pelnyti varžovams lengvus taškus, krepšinyje šie dalykai eina kartu.“

Mačo pabaigoje „Žalgiris“ kilo į lemiamą šturmą, tačiau išsigelbėti nepavyko. Anot M. Schillerio, rungtynių pabaigą nulėmė 19 taškų į kauniečių krepšį penktadienį įmetęs Pierria Henry.

„Mūsų zoninė gynyba išmušė juos iš ritmo. Kai negali užpulti, tu darai klaidas. Kai mūsų zoninė gynyba išmušė juos iš vėžių, mes pradėjome rinkti taškus, likus žaisti 2 minutes prisivijome ir jautėmės užtikrintai, bet tada individualiais veiksmais rungtynių baigtį Pierria Henry.

Manau, kad du prieš du situacijose, ypač pirmajame kėlinyje, davėme P. Henry per daug laisvės. Jis yra labai greitas ir atletiškas, tad turėdamas daug erdvės jis labai pavojingas. Jis pataikė pirmus savo metimus, o tai vėliau tampa didele problema. Jis sužaidė geras rungtynes“, – kalbėjo M. Schilleris.

Tuo metu „Baskonia“ vairininkas Duško Ivanovičius tikino, kad jo auklėtiniai pergalės nusipelnė.

„Svarbiausia buvo patikėti, kad galime laimėti. Pridarėme klaidų, tačiau nepraradome tikėjimo, kad galime laimėti. Nusipelnėme šios pergalės. Žaidėjai atidavė daug jėgų bei visas rungtynes gerai žaidė gynyboje. Tai ir buvo raktas į pergalę“, – sakė D. Ivanovičius.

Kitą savaitę, vasario 4 dieną, „Žalgiris“ namie susigrums su Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda, o „Baskonia“ vasario 5 dieną svečiuosis Madride, kur žais su vietos „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)