Abiejų komandų nuotaika prieš šias rungtynes yra kardinaliai skirtinga. Jei „Žalgiris“ po fantastiško Mariaus Grigonio metimo paskutinę sekundę 79:78 patiesė Valensijos krepšininkus, pastaruoju metu stringanti „Baskonia“ patyrė jau ketvirtą nesėkmę Eurolygoje paeiliui – Prancūzijoje 77:83 nusileido Vilerbano ASVEL ekipai.

Nepaisant to, kad varžovai yra įsmukę į duobę, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris perspėja, kad blogiausias įmanomas dalykas būtų jų neįvertinimas.

Užmiršti austras ragina ir faktą, kad pirmojo rato rungtynėse Kaune oponentus žalgiriečiai sutriuškino 92:73.

„Šioje lygoje kiekviena komanda gali įveikti bet kurią kitą. Iš mūsų pusės tikrai negali būti kažkokio varžovų neįvertinimo. „Baskonia“ turi labai daug talento, yra gerai treniruojama. Tai – labai pavojingas varžovas“, – Fernando Buesa arenoje mačo išvakarėse kalbėjo M. Schilleris.

„Puolime varžovai labai greiti. Be to, jie puikiai kovoja dėl atšokusių kamuolių puldami oponentų krepšį. Taigi, mums reikės susitelkti į jų greitų antpuolių stabdymą, taip pat ir į kovą dėl po savo lenta“, – pagrindinius akcentus prieš susitikimą vardijo krepšinio specialistas.

„Per tris dienas žaidžiame dvejas rungtynes – dabar svarbiausia atgauti jėgas, paruošti kūnus antram iššūkiui, vėl įgyti energijos“, – pažymėjo austras.

Žalgiris prieš Baskonia Eurolygoje

„Žalgiriui“ įprastai daug problemų šį sezoną pridaro itin aukšti ir galingi varžovų priekinės linijos žaidėjai, koks yra ir 221 cm ūgio senegalietis Youssoupha Fallas. Pirmose tarpusavio rungtynėse su 14 taškų jis buvo rezultatyviausias baskų gretose.

„Prieš tokio ūgio oponentus reikia bandyti būti greitesniems ir mobilesniems, ką ir bandysime daryti, – į ilgas diskusijas apie varžovų „centrą“ nesivėlė M. Schilleris.

Rungtynės su „Baskonia“ taip pat prasidės itin vėlų penktadienio vakarą – 22 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad serbo Duško Ivanovičiaus treniruojama „Baskonia“ ekipa savo gretose turi du lietuvius – Roką Giedraitį ir Tadą Sedekerskį.

Šiuo metu Kauno komanda turnyro lentelėje yra 6-a, o Vitorijos krepšininkai užima 13 poziciją.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)